Nyhetsbrev fra CELL 10/2020

Ta med deg matpakken og delta på CELLs nye lunsjseminar om sosialt entrepenørskap fredag kl 12. I dette nyhetsbrevet skryter vi av studentlederne som presenterte om studentpartnerskap under UiOs Utdanningskonferanse, vi deler vår nye video om CELL og du kan lese om hvordan det gikk når valgemnet Forhandlinger skulle gjennomføres heldigitalt høsten 2020.  

Ilustrasjon, CELL medlemmer som holder plakater med navn på de ulike temaene det jobbes med i CELL

Medlemmer i CELL er organisert i fem grupper - "pillarer" (foto: UiO)

CELLs digitale lunsjseminarer #17: Sosialt entreprenørskap

Som entreprenør kan man skape innovasjon, ofte for å oppnå profitt. Rettsteknologi kan imidlertid også brukes til å løse samfunnsproblemer, som for eksempel gi bedre tilgang til rettshjelp og studenter kan bli en sentral del av utviklingen.  

Velkommen til nytt lunsjseminar fredag 4. desember kl 12-13 

(illustrasjonsfoto: colourbox.com)

CELLs studentledere på UiOs Utdanningskonferanse  

Tirsdag 1. desember ble UiOs Utdanningskonferanse gjennomført. Studentlederne Nicole Versland, Øystein Kolstad Kvalø og Mira Stokke ledet en egen paralellsesjon på konferansen om "Studenter som partnere for endring og utvikling". 

De reflekterte det over hvordan studenter kan medvirke til undervisningsreformer, nye modeller for studentledelse og positive erfaringer og utfordringer i praksis. De fikk også de ansatte på konferansen til å diskutere det i egne summegrupper. 

Utdanningskonferansen er for alle ansatte ved UiO hvor man presenterer og deler erfaringer rundt studiefeltet. Prof. Dr. Frank Fischer fra Ludwig-Maximilians University presenterte empirisk forskning på effekten på læringsutbytte av digital undervisning. Det viser hvorfor digitale undervisningen må følges av tilstrekkelige læringsformer med samarbeid og aktiv problemløsning.

Se fullt program og presentasjoner her.

Skjermdump fra zoom, studentlederne leder sesjon om studentmedvirkning

Ny video om CELL

Vi har laget en ny video som gir en introduksjon til CELL og hva vi gjør! 

 

Digitale forhandlinger   

Studentleder Nicole Versland har skrevet om valgemnet Forhandlinger for CELL. Undervisningen i emnet forutsetter høy aktivitet fra studentene selv, og nær dialog mellom underviser og student. Er det mulig å heldigitalisere et slikt fag? Denne høsten har dette blitt satt på prøve.

Les artikkelen her

Bildet kan inneholde: person, hår, ansikt, hode, nese.
Skjermdump fra zoom, undervisning i JUS5070 Forhandlinger høsten 2020

Andre nyheter 

Ønsker du å få CELL-nytt tilsendt, eller avslutte tjenesten?

Publisert 3. des. 2020 09:33 - Sist endret 12. des. 2023 14:10