Vil du jobbe som læringsassistent ved siden av studiene våren 2024?

For våren 2024 søker vi nye læringsassistenter i flere ulike stillinger. Vi trenger blant annet oppgaverettere, skriveveiledere og kollokvieveiledere.

Fire studenter sitter rundt et bord med PC foran seg og diskuterer.

Vi søker etter erfarne studenter som kan veilede ferske studenter i det skriftlige arbeidet på studiet (Foto: Oda Hveem, UiO).

Det juridiske fakultetet bruker studenter på rettsvitenskap til å gi tilbakemelding på skriftlige innleveringer, veilede på kollokvier og skriveverksted på 1. og 2. studieår.

Dette er en fin jobb å ha ved siden av eget studie. I dette arbeidet bidrar du til et godt studiemiljø, god læring og gode skriftlige arbeider hos studentene du hjelper. Du får anledning til å jobbe med studierelevant stoff samtidig som du får betalt. Å gi tilbakemelding på andres tekst, samt lede en gruppediskusjon, kan også gi deg bedre skriftlige og muntlige ferdigheter.

Kvalifikasjoner

Krav for alle læringsassistenter er at du har avlagt eksamen på 1. og 2. studieår.

For å bli oppgaveretter så er det et tilleggskrav om at du har B i gjennomsnittskarakter. Du vil bli bedt om å legge ved karakteroversikten din i søknaden og de som akkurat er ferdig på JUS2211 vil ikke få svar på søknaden før sensuren på JUS2211 er falt 15.januar.

Nye kollokvieveiledere og skriveveiledere vil bli kalt inn til intervju og i vurdering av ansettelse legger vi vekt på personlig egnethet.

 

Hvis du vil vite mer om hvordan det er å være læringsassistent kan du lese om det i intervjuet med to av våre læringsassistenter, Bror og Viktoria: Les intervjuet her.

    Arbeidspakker

    Nye læringsassistenter, uten erfaring, kan søke på disse arbeidspakkene: 

    Stående student veileder gruppe med sittende studenter.Arbeidspakke 1: Kollokvieveiledning på JUS1111

    Nye læringsassistenter (ingen erfaring) gir muntlig veiledning til en kollokviegruppe, som de følger hele semesteret.

     

    Student foran PC som noterer i notatbok Arbeidspakke 2: Rettepakke for nye rettere JUS1211

    Inkluderer 4 oppgavesett, nye læringsassistenter (ingen erfaring) gir skriftlig veiledning på:

    • Frivillig kursoppgave i Fast eiendom
    • Frivillig kursoppgave i Familie og arv.   
    • Frivillig fakultetsoppgave i Fast eiendom. 
    • Frivillig fakultetsoppgave i Juridisk metodelære. 

    Læringsassistent med ett semesters erfaring som oppgaveretter (eller mer) kan søke på disse arbeidspakkene:

     Arbeidspakke 3: Skriveverksted

    Læringsassistenter med ett semesters erfaring som oppgaveretter, er med på skriveverkstedene for JUS1111, JUS1211 og JUS2111, engelskspråklige skriveverksted for engelske valgfag eller for IKRS og drop-in Skrivelab o.l.

    Hvis du vil vite mer om Skrivelab kan du lese mer om det her. 

     Arbeidspakke 4: Stor rettepakke på 2.  studieår

    Inkluderer 6 oppgavesett, der erfarne læringsassistenter med minimum ett semesters erfaring som oppgaveretter, gir skriftlig veiledning på:  

    JUS2111
    • Frivillig kursoppgave i Statsforfatningsrett.  
    • Frivillig kursoppgave i Menneskerettigheter. 
    • Frivillig fakultetsoppgave i Statsrett, folkerett og menneskerettigheter  
    JUS2211
    • Frivillig kursoppgave i Forvaltningsrett.
    • Frivillig fakultetsoppgave i EØS- og forvaltningsrett.
    • Frivillig utkast til semesteroppgaven.

     

     Arbeidspakke 5: Rettepakke for erfarne læringsassistenter JUS1111

    Inkluderer 5 oppgavesett, erfarne læringsassistenter med minimum ett semesters erfaring som oppgaveretter, gir skriftlig veiledning på oppgavene.

    • Obligatorisk skriveøvelse i Kjøps- og avtalerett.
    • Obligatorisk skriveøvelse i Erstatningsrett.
    • Frivillige fakultetsoppgaver i Avtalerett.
    • Frivillige fakultetsoppgaver i Kjøpsrett.
    • Frivillige fakultetsoppgaver i Erstatningsrett.

    I tillegg gir de muntlig veiledning på skriveverkstedene på JUS1111. 


    Opplæring

    Alle læringsassistenter får opplæring i både grunnleggende pedagogikk og de spesifikke arbeidsoppgavene. Det holdes også egen opplæring i å veilede kollokvier, holde skriveverksted og gi skriftlige tilbakemeldinger på oppgaver. Dette gjennomføres i starten av semesteret. Videre vil vi arrangere samlinger hvor læringsassistentene i de ulike arbeidspakkene kan treffes og utveksle erfaringer omtrent halvveis i semesteret. I tillegg får du som læringsassistent, møter med faglærerne underveis, for spesiell opplæring på de forskjellige oppgavene. Opplæringen er obligatorisk.

    Lønn

    Som læringsassistent blir du ansatt på 1-2 semesters timekontrakt med lønnstrinn 35, som tilsvarer 212,20 kr per time. Erfarne læringsassistenter på arbeidspakke 3 og 5 får lønnstrinn 37, som tilsvarer 216,90 kr per time.

    Opplæring og møter med faglige i anledning oppdraget er også lønnet.

     

    Arbeidspakke 1:

    Kollokvieveileder får lønn for 12 samlinger på 2 timer gjennom semesteret, men du lønnes for 48 timer, da vi beregner to timer forberedelsestid før hver samling. Totalt, med møter og opplæring, vil dette bli omtrent 57 timer for ett semester.

    Arbeidspakke 3:

    Skal du jobbe med skriveverkstedene vil du få betalt per time og det vil bli medregnet én time forberedelsestid pr. time i skriveverkstedet. Totalt, med møter og opplæring, vil dette bli omtrent 100 timer for ett semester.

    Arbeidspakke 2, 4 og 5:

    Når du jobber med skriftlig tilbakemeldinger på skriftlige besvarelser vil du få betalt 3 timer forberedelsestid per oppgavesett og 1 time per besvarelse. De siste semesterne har arbeidsmengden ligget på 10-15 besvarelser for hvert oppgavesett, men hvis vi ikke får nok personer, så blir vi nødt til å øke dette til 20-25. Med møter og opplæring, vil dette bli mellom 64-124 timer for arbeidspakke 2, omtrent 100-175 timer for arbeidspakke 4 og omtrent 117-157 timer forarbeidspakke 5.

    Søknad

    Søknadsfrist er 1. januar. Du søker ved å fylle ut dette skjemaet og laste opp CV, husk å laste opp karakteroversikt hvis du søker arbeidspakke 2: 

    https://nettskjema.no/a/381866

    Skriv om din motivasjon for å søke på stillingen, hva du tenker konstruktiv kritikk er, hvilken relevant erfaring du har og hvilken arbeidspakke du ønsker.

     

    Ved spørsmål kontakt:

    Administrativ koordinator for læringsassistenter Kristine Hansen (kristine.hansen@jus.uio.no).

     

    Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju. Intervjuene gjennomføres av administrativ koordinator for læringsassistenter og relevant studentprosjektleder i CELL. 

     

    Av Kristine Hansen
    Publisert 1. des. 2023 14:49 - Sist endret 30. mai 2024 14:15