Nyhetsbrev fra CELL - Januar 2023

2023 er godt i gang, og mye spennende skjer på CELL. Les mer om åpning av Skrivelab, CELLs deltakelse i studiestartsuka, nye mennesker og mye mer!

Bildet kan inneholde: datamaskin, laptop, personlig datamaskin, komfort, sofa.

CELL deltok i studiestartsuken, hvor Armita Sahafiha (t.v.) og Ishtiaq Hossain (t.h.) holdt et innlegg om livet som jusstudent. Foto: Junaid Khan, UiO.


Åpning av Skrivelaben - et rom for aktiv læring

Bildet kan inneholde: gulvbelegg, by, bagasje og vesker, fasade, bag.
Skrivelaben forberedes til åpning mandag 6. mars. Foto: Karoline Stensvik, UiO.

Du har kanskje sett at det skjer ting i andre etasje på Domus Juridica? Mandag 6. mars åpner nemlig CELLs splitter nye Skrivelab. Formålet med Skrivelaben er å gi studenter muligheten til å diskutere sine egne tekster underveis i skriveprosessen, og få tilbakemeldinger på tekstene. Tilbudet er ment å styrke studentenes skriveferdigheter, og øke bevisstheten rundt å ha et klart, tydelig og forståelig språk. Ordningen med skriveverksteder er allerede i gang, og får nå sitt eget rom for denne aktiviteten. Deltakelsen på skriveverkstedene er frivillig og forutsetter at man selv ønsker å gi og få tilbakemeldinger på skriftlig arbeid. Studentene som deltar på skriveverkstedet blir satt sammen i grupper, og det er medstudentarbeidet som står i sentrum.

 

Arbeidet med å gjøre Skrivelaben klar til åpningen er i full gang. Rommet skal folieres og males. Samtidig skal Skrivelaben innredes med møbler og annet utstyr, slik at studentene får maksimalt læringsutbytte av rommet.  

 

Les mer om Skrivelaben her.


CELL i studiestartsuken 

Armita Sahafiha (t.v.) og Ishtiaq Hossain (t.h.) holder innlegg for førsteårsstudenter. Foto: Junaid Khan, UiO.

Under studiestartsuken holdt to av CELLs studentprosjektledere et innlegg om livet som jusstudent. Innlegget ble presentert for et fullsatt auditorium med forventningsfulle og spente førsteårsstudenter. Innlegget skulle gi studentene en innføring i studiehverdagen til en jusstudent. Armita og Ishtiaq snakket blant annet om sine erfaringer, hvordan de leser fagstoffet samt strukturerer sin egen studiehverdag. Dette er et tiltak for å gi nye studenter et godt læringsmiljø. I etterkant av innlegget svarte de også på spørsmål som førsteårsstudentene hadde sendt inn via Mentimeter.


Deltakelse i Vis Moot

Bildet kan inneholde: eiendom, smil, samfunnet, dress, eiendom.
Laget som representerer fakultet i prosedyrekonkurransen Vis Moot. Foto: Eva Dobos, UiO

I år har Det juridiske fakultet for første gang, et lag som representerer UiO i den internasjonale voldgiftskonkurransen Vis Moot. Konkurransen inngår i CELL sitt prosedyreprosjekt, som er ledd i CELL sin muntlige satsing, der det piloteres deltagelse i fire ulike prosedyrekonkurranser med eget undervisningsopplegg. Laget har nylig levert inn sine skriftlige innlegg, og går snart i gang med de muntlige forberedelsene. 

 

Som en del av undervisningsopplegget planlegger vi også generalprøver for lagene som skal ut i konkurranse. Første vil finne sted i Gamle Festsal 23.mars kl.11-15. Denne vil være åpen for publikum.


Nye i CELL

Bildet kan inneholde: briller, hår, briller, smil, væpne.
Sehoya Harris Cotner begynner hos CELL fra januar 2023. Foto: Privat.

CELL vokser og har fått flere med på laget etter nyttår. Fra januar 2023 kommer Sehoya Harris Cotner til å begynne å jobbe hos CELL. Sehoya har tidligere arbeidet i bioCEED ved Universitetet i Bergen. bioCEED er et senter for fremragende utdanning (SFU), som arbeider for å utvikle fremtidens biologiutdanning. I CELL skal hun blant annet arbeide med prosjektet «Læringsmiljø», og hjelpe oss med å forbedre læringsmiljøet ved Det juridiske fakultet.

 

Vi ønsker henne hjertelig velkommen til CELL!


Oppstart for læringsassistenter

Bildet kan inneholde: yttertøy, bord, skjorte, møbler, stol.
Josefine Haugen holder innlegg for læringsassistentene på oppstartsseminar. Foto: Kristine Hansen, UiO.

Januar markerte også oppstart for læringsassistenter ved fakultetet. Oppstartsseminaret avholdes for å gi læringsassistentene et felles grunnlag. De får innføring i hva det innebærer å være en læringsassistent, og gi deltakerne muligheten til å reflektere sammen om potensielle utfordringer man kan man møte på i ulike undervisningssituasjoner. I tillegg avholdes seminaret for å kartlegge hvilke behov læringsassistentene har. Over 50 læringsassistenter møtte opp til oppstartsseminaret, som arrangeres for andre år på rad.

 

Helene Christiansen fra LINK, UiO, og Josefine Haugen, stipendiat på Psykologisk institutt, holdt henholdsvis hvert sitt inspirerende innlegg om henholdsvis det å skrive gode, konstruktive tilbakemeldinger samt om gruppedynamikk for kollokvie- og skriveveilederne våre.


Forhandlingskurs

Foto: Oda Hveem, UiO

Prosjektet forhandlingsforum fortsetter aktiviteten og inviterer til forhandlingskurs for studentene ved Det juridiske fakultet. Kurset går over to kvelder, og første samling er allerede mandag 30. januar fra klokken 16.00-20.00. Tema er forhandlingsplanlegging, og ledes av professor Sverre Blandhol. Den andre samlingen er mandag 6. februar, der er tema forhandlingsteknikker.

Les mer om kurset på CELL sine sider.


CELL søker nye medarbeidere

CELL søker nå etter en ny studentmedarbeider på deltid for språkteknologi. CELL har flere prosjekter som går på språkteknologi. Blant annet arbeides det med å tekste tilstrekkelig antall forelesninger, som kan resultere i en automatisering av teksting av forelesningsopptak. Arbeidsoppgavene vil være særlig knyttet til teksting av forelesningsvideoer på dialekt og engelsk. Søknadsfrist er 30. januar.

 

Les mer om utlysningen her. 

 

 

Publisert 30. jan. 2023 10:41 - Sist endret 14. des. 2023 14:08