Nyhetsbrev fra CELL – Mai 2023

Røde dager har ikke satt en stopper for CELL-aktiviteter i mai. Les mer om skrivekonkurranse, LILO Talk #4, studentguide til Lovkonferansen 2023 og mye mer. 

CELL og Det juridiske fakultet arrangerte seminar om foreldelse og internasjonal rett i mai. (Foto: Oda Hveem, UiO). 

Det første av sitt slag: Seminar om foreldelse og internasjonal rett

Panelsamtale under seminaret om foreldelse og internasjonal rett. (Foto: Karoline Stensvik, UiO). 

- Dette tar det erfaringsbaserte til nye høyder, sier fungerende senterleder i CELL, Erling Hjelmeng. 

Fredag 12. mai arrangerte CELL og Det juridiske fakultet seminar om foreldelse og internasjonal rett.  Seminaret var et ledd i et ekstraordinært undervisningstilbud i pengekravsrett i JUS3112 – Formuerett. Temaet henger sammen med spørsmål om forholdet mellom foreldelsesloven og EMK artikkel 6, som skulle behandles av Høyesterett i mars 2023. 

I forbindelse med behandlingen av saken i Høyesterett arrangerte vi en skrivekonkurranse, hvor studentene i JUS3112 skulle skrive dommen i saken før den faktiske dommen fra Høyesterett ble avsagt. Studentene fikk mulighet til å høre på saken i Høyesterett. Som ledd i skrivekonkurransen ble det også arrangert et skriveverksted for studentene som deltok i konkurransen. 

Vinneren av skrivekonkurransen var Reidun Mølmen. Vi gratulerer henne med seieren! 

LILO Talk #4 – Rettsteknologiske prosjekter drevet av studenter

LILO hadde sin fjerde LILO Talk hvor temaet var rettsteknologiske prosjekter drevet av studenter. (Foto: Nasjida Noorestany, UiO).

Onsdag 3. mai arrangerte vi den fjerde LILO Talk. Her fikk vi høre fra fra personene bak prosjektene VINADRE (Therese Marie Moen), JusBoost (Morten Engervik), Virtuell virkelighet, digitale juridiske tjenester (Tobias Rade Evensen) og Fristkalkulator (Joakim Sørbø Snerte). Alle prosjektene er rettsteknologiske og drevet av studenter ved UiO.

LILO Talk er et arrangement for hvor det diskuteres juridisk innovasjon og rettsteknologi. Ved å oppmuntre til deling av erfaringer, håper LILO å inspirere og legge til rette for at studenter og andre nysgjerrige forfølger egne rettsteknologiske idéer.

CELL presenterte for UiS og UiA 

CELL var invitert til å presentere om CELL, da Universitetet i Stavanger og Universitetet i Agder hadde seminar. (Collage: Nasjida Noorestany, UiO). 

I mai var CELL invitert til samarbeidsseminaret til Universitetet i Stavanger og Universitetet i Agder i Kvinesdal for å holde en presentasjon om CELL som Senter for fremragende utdanning. Både UiS og UiA skal tilby master i rettsvitenskap fra høsten 2023. Fungerende senterleder Erling Hjelmeng og studentsenterleder Nasjida Noorestany presenterte blant annet vår arbeidsmodell og arbeidet med Ferdighetsstigen.  

Vi ønsker både UiA og UiS lykke til med forberedelsene til studiestart til høsten! 

Studentenes guide til Lovkonferansen 2023

Elida Othelie Ratvik Tennøy er jusstudent på andre året. Hun gir deg gode tips til Lovkonferansen 2023 (Foto: Tiril Guttormsen, UiO).

Lovkonferansen 2023 nærmer seg med stormskritt, og CELL-medarbeider Elida Othelie Ratvik Tennøy har skrevet et blogginnlegg om hvorfor jusstudenter bør delta. På Lovkonferansen får man muligheten til å velge mellom lærerike og spennende foredrag av høy kvalitet. Deltakelse på konferansen er en verdifull mulighet til både faglig påfyll og å bygge nettverk. CELL har vært med på å bidra til utformingen av konferansen, og bidrar også med flere innslag. Du kan fortsatt melde deg på konferansen her.

Les blogginnlegget til Elida her.

CELL på Læringsfestivalen

Den 8. og 9. mai deltok to representanter fra CELL på Læringsfestivalen i Trondheim. Læringsfestivalen er en nasjonal konferanse om læring i høyere utdanning. Målet med konferansen er å presentere erfaringer og refleksjoner og å dele kunnskapsbasert undervisningspraksis. CELL deltok for å høre hvilke erfaringer andre i sektoren har gjort seg med sin undervisningspraksis, og om det er tiltak som kan prøves ut på Det juridiske fakultet. 

Holmenkollstafetten 2023

God stemning blant gruppa som løp Holmenkollstafetten for CELL (Foto: Karoline Stensvik, UiO).

Lørdag 13. mai stilte CELL med lag på Holmenkollstafetten. Laget endte opp med å slå tiden sin fra i fjor, og løp også raskere enn flere andre lag fra UiO som deltok. Vi ønsker å rette en stor takk til hele laget  – og en ekstra stor takk til studentprosjektelder Ole Forfang som løp hele fire etapper! 

Til neste år håper vi å stille enda sterkere med flere løpere. 

Arrangement: UiB arrangerer fagdidaktisk konferanse

Den 28. og 29. september arrangerer Universitetet i Bergen en fagdidaktisk konferanse om hvordan undervisere kan legge til rette for at fremtidige rettsanvendere kan reflektere kritisk, grundig og selvstendig omkring rettsspørsmål. Konferansen er et tiltak gjennom prosjektet "Bedre læring, bedre jurister", hvor CELL er samarbeidspartner. Konferansen arrangeres i Bergen.

Les mer om konferansen og meld deg på her.

Publisert 25. mai 2023 13:05 - Sist endret 25. mai 2023 13:46