Bli med på Hackathon i Paris

Vi søker studenter til Europarådets Hackathon 18.-19. november. Her får du mulighet til å utvikle digitale løsninger som vil kunne bidra til å styrke menneskerettighetene.

Bildet kan inneholde: produkt, deling, kunst, bord, gest.

18.-19. november arrangerer Europarådet Hackathon i Paris, og du kan delta! Illustrasjonsfoto: Adobe Stock.

Er du en student engasjert i teknologi og menneskerettigheter? Vil du samarbeide med andre studenter om å utvikle digitale løsninger som vil kunne bidra til å styrke menneskerettighetene? 

Helgen 18.-19. november arrangerer Europarådet hackathonen Digital future of justice i Paris. En hackathon er et arrangement hvor folk samles over kort tid for å løse et problem. Til dette arrangementet sendes et norsk lag bestående av: 

  • 1-2 jusstudenter (tar eller har gjennomført JUS 2111)  
  • 1 designstudent (ferdig med 2.studieår og erfaring med interaksjonsdesign) 
  • 2-3 studenter med gode ferdigheter i programmering 

Søknadsfristen er 2. november.

Søknadsskjema

Om Hackathonet

Hackathonet Digital future of justice er organisert av Europarådets prosjekt TJENI (“Foster Transparency of Judicial Decisions and Enhancing the National Implementation of the ECHR”). TJENI arbeider med å sikre bedre sammenheng mellom nasjonal rettspraksis og menneskerettighetene i Den europeiske menneskerettskonvensjonen.  

Målet med hackathonet er å utvikle digitale verktøy som kan være med på å styrke menneskerettigheter i nasjonale rettssystem. Hovedfokuset vil være på å lage et verktøy som kan sortere tekster (rettsavgjørelser) etter temaer innen menneskerettigheter, ved å bruke en algoritme som kan analysere teksten og tildele relevante nøkkelord fra en liste.  

Laget vil få veiledning av mentorer fra CELL og LILO på Det juridiske fakultet, i tillegg til eksperter underveis i hackathonet. Dessuten vil du delta på et par forberedelsessamlinger i Oslo før avreise. Europarådet dekker reise og deltakerkostnader. Avreise blir antakelig fredag 16. november og hjemreise søndag 19. eller mandag 20.november. 

Kontaktperson:  

Øystein Flø Baste, o.f.baste@jus.uio.no, 94890242  

Publisert 30. okt. 2023 15:43 - Sist endret 30. okt. 2023 15:43