Skrivelab har offisielt åpnet!

Skrivelab – et rom for aktiv læring hadde sin offisielle åpning mandag 6. mars. Les mer om hva som skjer på rommet denne våren. 

Bildet kan inneholde: verden, kunst, offentlig område, gulv, fritid.

Det var stort oppmøte på åpningen av Skrivelab - et rom for aktiv læring. Foto: Steinar Hafto Myre, UiO. 

Fakultetet og CELL inviterte alle studenter og ansatte til åpningen av Skrivelab - et rom for aktiv læring. Rommet skal brukes til å forbedre studentenes skriveferdigheter og gi studentene mulighet til å arbeide med tekstene sine underveis i skriveprosessen. På Skrivelab får studentene hjelp og veiledning av erfarne skriveveiledere gjennom formative tilbakemeldinger. I tillegg kan studentene diskutere tekstene sine med andre medstudenter. 

Åpningsdagen

Dekanen ved Det juridiske fakultet Ragnhild H. Hennum holdt åpningstalen, etterfulgt av studentprosjektleder Ole Forfang og faglig leder for Skrivelab Birgitte Hagland, som fortalte om prosjektet og hva rommet kan brukes til. Etter åpningstalene ble det servert kake og kaffe, etterfulgt av tre skrivekonkurranser. Studentene konkurrerte mot ChatGPT om å skrive de beste besvarelsene på tre juridiske spørsmål. 

Studiedekan ved Det juridiske fakultet, Marianne Jenum Hotvedt, gjorde åpningen offisiell. Foto: Tiril Guttormsen, UiO.

Skrivelab våren 2023 

Denne våren kan studenter på 1. og 2. studieår treffe skriveveiledere på faste dager for å diskutere egne tekster. Dette tilbudet vil blant annet gjelde for de obligatoriske oppgavene på JUS1111, for enkelte fakultetsoppgaver på JUS1211, samt for prosedyre og prosesskrift i JUS2111. Studenter som skriver masteravhandling i rettsvitenskap får også faste dager til å treffe skriveveiledere. 

I tillegg vil det tilbys egne moduler for blant annet nynorskskrivende studenter, studenter med særlige behov og utvekslingsstudenter. Rommet vil også brukes til aktiviteter i regi av LILO (Legal Innovation Lab in Oslo). 

Klikk her for å se timeplanen 

Hvorfor bør du bruke Skrivelab?

Skrivelab legger til rette for gode diskusjoner og læring i fellesskap. På Skrivelaben får du støtte til egen læringsprosess ved at du får tilbakemeldinger på egne tekster i arbeidet med ulike oppgaver. Tilbakemeldinger underveis i tenke- og skriveprosessen hjelper deg med å se retningen videre i eget arbeid. Dette stimulerer til refleksjon og mestring. 

På rom for aktiv læring vil du utvikle egne metode- og skriveferdigheter, utvide repertoaret ditt av ideer, oppdage nye løsningsmuligheter og opparbeide en bedre forståelse for fagene dine. 

I tillegg er det sosialt og gøy, forbedrer læringsmiljøet og øker trivselen blant studentene. 

Du kan lese mer om Skrivelab - et rom for aktiv læring her. 

Publisert 27. mars 2023 09:44 - Sist endret 1. juni 2024 23:41