Digitale lunsjseminarer under koronatiden

Under koronatiden arrangerte CELL en rekke digitale lunsjseminarer om integrering av digitale verktøy i jusutdanningen.

Bildet kan inneholde: datamaskin, personlig datamaskin, bord, interiørdesign, laptop.

Koronatiden skapte behov for å dele erfaringer rundt hvordan digitale verktøy kunne integreres i jusutdanningen. Foto: Oda Hveem, UiO

Bakgrunn for seminarene

Formålet med de digitale lunsjseminarene var å hjelpe faglærere og undervisere med å integrere digitale verktøy i jusutdanningen under koronatiden. Temaene for seminarene varierte og dekket alt fra hensiktsmessig og god bruk av Zoom i undervisningen, flipped classrom til hva som er god digital undervisning. CELL arrangerte disse seminarene sammen med samarbeidspartnere.

En fullstendig oversikt med opptak fra seminarene finner du ved å trykke på nedtrekksmenyen under. 

Digitale lunsjseminarer

Digitalt lunsjseminar #1 - Undervisning med Teams og Zoom

I dette seminaret så vi på hvordan Zoom kunne brukes til forelesning og summegrupper, og hvordan Teams kunne brukes til gruppearbeid. Seminaret var lagt opp til å være interaktivt, og ansatte fra CELL var med på å hjelpe til underveis i avviklingen. 

Digitalt lunsjseminar #2 - On Teaching with Zoom

Dette seminaret fokuserte på grunnleggende funksjoner ved Zoom som digitalt verktøy, hvordan sette opp en sesjon på Zoom, bruk av powerpoint, ta opp en forelesning og interaksjon med studenter og såkalte breakout-rom. Seminaret ble avholdt på engelsk, og et team av ansatte fra CELL bisto med en-til-en-assistanse. 

Digitalt lunsjseminar #3 - Undervisning med Zoom

I dette seminaret vi på hvordan Zoom som digitalt verktøy kan brukes til forelesning og summegrupper. Temaene som ble dekket under seminaret var grunnleggende funksjoner, bruk av powerpoint, breakout-rom, opptak og personvern, i tillegg til enkelte pedagogiske tips og triks. Seminaret var lagt opp til å være interaktivt. 

Digitalt lunsjseminar #4 - Gruppearbeid og veiledning i Teams

I dette seminaret viste vi hvordan man kan anvende Teams til mindre grupper på en effektiv måte. Temaene for seminaret var først en gjennomgang av digital veiledning på Teams. Dette ble etterfulgt av en gjennomgang av gruppearbeid for studenter i Teams. Seminaret dekket også hvordan Teams kunne brukes til samarbeid mellom ansatte. Seminaret var lagt opp til å være interaktivt. 

Digitalt lunsjseminar #5 - Paneldebatt om god digital undervisning

Seminaret ble ledet av senterleder for CELL, Malcolm Langford. Seminaret var lagt opp at deltakerne kom med neon korte, innledende innlegg, før en diskusjon. Panelet besto av: 

  • Crina Damsa, Førsteamanuensis, Institutt for pedagogikk/LINK, UiO
  • Åsmund Hermansen, Førsteamanuensis, Institutt for sosialfag, OsloMet
  • Gidske Dekker-Olsen, Studentleder, Centre for Experiential Legal Learning (CELL)

Digitalt lunsjseminar #6 - Personvern og digital undervisning

Seminaret ble ledet av senterleder for CELL, Malcolm Langford, og var åpent for alle. Bjørn Erik Thon, direktør i Datatilsynet, kom på besøk for å snakke om personvern og digital undervisning. Thon snakket om hva vi kunne og ikke kunne gjøre i digital undervisning. Etter et innlegg på ti minutter ble det åpnet for diskusjon og rom for å stille spørsmål. 

Opptak fra seminaret kan du se her.

Digitalt lunsjseminar #7 Privacy and Digital Education

Seminaret ga en praktisk guide om hvordan undervisere kunne overholde GDPR-lover under digital undervisning. Det var lagt opp til at deltakerne kunne stille spørsmål, og seminaret var åpent for alle. 

Opptak fra seminaret kan du se her.

Digitalt lunsjseminar #8 - Avansert bruk av Zoom

Seminaret så på hvordan undervisere kunne bruke avanserte funksjoner i Zoom og håndtere praktiske utfordringer. Deltakerne kunne i forkant av seminaret stille spørsmål. 

Opptak fra seminaret kan du se her.

Digitalt lunsjseminar #9 - "Flipped Classroom" - Hva, hvorfor og hvordan?

Gjennom digital undervisning har mange fått øynene opp for mulighetene for såkalt "flipped classroom", eller omvendt undervisning. Men hva er det egentlig? Hvorfor er det pedagogisk nyttig? Og hvordan kan man gjøre det på en effektiv måte?

Førsteamanuensis Stian Øby Johansen (JF, UiO) har brukt "flipped classroom" i flere semestre med opp til 200 studenter samtidig. I dette seminaret viste han hvordan man kan lage et bra opplegg både under og etter koronatiden.

Opptak fra seminaret kan du se her.

Digitalt lunsjseminar #10 - Kan vi stole på Zoom?

Nyheter fra USA viste at Zoom hadde svakheter knyttet til sikkerhet og personvern. Men er dette et problem i Norge?

I dette seminaret snakket USITs sjefingeniør Espen Grøndahl  om kritikken mot Zoom, egne utredninger, Norge og Zooms løsninger og hvorfor Zoom er en trygg løsning, med noen forbehold om konfidensielle samtaler. UNINETTs Vidar Faltinsen kommenterte om UNINETTs utvikling av den norske/nordiske versjonen av Zoom og tjenestens sikkerhet.

Digitalt lunsjseminar #11 - Universell utforming og digital undervisning (med LINK)

I dette seminaret ble det løftet opp hvordan digital undervisning kunne tilpasses ulike studenters behov. Seminaret så på forskjellige behov, tekniske og pedagogiske løsninger, og hvordan universell utforming kan gagne alle. Seminaret ble holdt i samarbeid med LINK - Senter for læring og utdanning.

Opptak fra seminaret kan du se her.

Enkeltstående lunsjseminarer

Zoom for studenter: Et CELL-seminar om digital læring

Gjennom koronatiden måtte mange lære og undervise gjennom Zoom. I dette seminaret så man på hvordan Zoom kunne brukes om et digitalt verktøy med fokus på grunnleggende funksjoner, deling av skjerm, breakout-rom og tips og triks med digital læring. Seminaret ble ledet av senterleder for CELL, Malcolm Langrod. Underveis i seminaret hadde han støtte fra studenter i CELLs studentteam. 

Zoom for students and staff: A CELL-seminar on digital education

Gjennom koronatiden måtte mange lære og undervise gjennom Zoom. I dette seminaret så man på hvordan Zoom kunne brukes om et digitalt verktøy med fokus på grunnleggende funksjoner, deling av skjerm, breakout-rom og tips og triks med digital læring. Seminaret ble holdt på engelsk.

Lansering av rapporten "Første uke med digital undervisning i koronatiden

Koronapandemien førte til at all undervisning måtte foregå digitalt. Hvordan gikk denne omstillingen? CELL lanserte den første evalueringsrapporten om studenters erfaring med digital undervisning i Norge under koronatiden. Rapporten inneholdt både gode nyheter om omstillingen, samt en rekke anbefalinger om hvordan man kan forbedre digital undervisning. 

Les hele rapporten her.

Opptak fra lanseringen finner du her. 

Juridisk undervisning i koronatiden: Erfaringer og veien videre

Under pandemien flyttet alle fagdisipliner i høyere utdanning sin undervisning over til digitale flater. I dette seminaret var lærere ved de tre juridiske fakultetene i Norge invitert til å diskutere digital juridisk undervisning i koronatiden. Seminardeltakerne var invitert til å dele positive og negative erfaringer, og til å snakke om hvordan man kan tilby god juridisk utdanning når all undervisning skjer digitalt.

Panelet ble moderert av senterleder for CELL, Malcolm Langford .Dette var det første arrangementet til CELL Norge, et samarbeid mellom CELL og fakultetene i Bergen og Tromsø om fremragende juridisk utdanning. 

Opptak fra seminaret kan du se her.

 

Publisert 5. juli 2023 15:30 - Sist endret 11. aug. 2023 15:21