Arbeidsrettslunsj

Førsteamanunesis ved Det juridiske fakultetet i Bergen, Melanie Hack, presenterer et nytt forskningsprosjekt (LaW-BALANCE prosjektet) som skal ha oppstart sommer 2023 og er finansiert av NFR.

Prosjektet har følgende tittel «Life and Work in Balance: Legal responses to working life in times of change and crisis” og i korte trekk skal det analyseres på hvordan man skal sikre en god balanse mellom liv og arbeid i ulike livsfaser via å se blant annet nærmere på to nøkkelinstrumenter for å oppnå life-work-balance, nemlig rettigheter knuttet til ‘flexible work arrangements’ og ‘ Paid leave’ og hvordan i denne sammenheng realiseringen av disse rettigheter beskyttes via diskrimineringsvernet.

Tematikken har blitt særlig relevant i kjølvannet av økende globalisering, demografiske endringer og digitale løsninger. For eksempel førte korona-pandemien til en ad-hoc transformasjon til et mer digitalisert og fleksibelt arbeidsliv. Problemet er at loven henger etter virkeligheten, for eksempel når arbeidsplassen forskyves til den private sfæren. Utfordringen er at regelverket må oppdateres for å møte behovene til arbeidstakere og arbeidsgivere på en stadig mer fleksibel måte.

Det serveres kaffe og te.

Arrangementet kan følges via Zoom.  https://uio.zoom.us/j/63940470823?pwd=S3dxL0hTVlFKNGZKQk83YjBHSjU0Zz09

Vel møtt!

Publisert 14. okt. 2022 14:28 - Sist endret 14. okt. 2022 14:28