Klassifisering av bærekraftige fond

Vitenskapelig assistent ved Institutt for privatrett, Madeleine Østenstad, vil presentere sitt tema for masteravhandling.

Åpent for alle. Seminaret vil holdes via Zoom. Vennligst registrer din deltakelse nedenfor!

Henter forslag fra Google

Photo by Unsplash

Madeleine vil her presentere sitt tema for masteravhandling som føreløpig kun er i startfasen og håper at deltakerne kan komme med innspill og ideer.

Om temaet

Masteroppgaven vil ta for seg offentliggjøringsforordningens krav til opplysninger på produktnivå, som deler finansielle produkter inn i tre kategorier: alminnelige, lysegrønne og mørkegrønne. Fokuset er fond, herunder UCITS-fond og AIF-fond, og problemstillingene som skal drøftes er:

  1. Hvilke materielle krav må et fond oppfylle for at det skal kunne klassifiseres som et «lysegrønt» eller «mørkegrønt» fond? Problemstillingen tar sikte på å klargjøre grensedragningen mellom alminnelige, lysegrønne og mørkegrønne produkter.
  2. Hva er rettsvirkningene av de ulike fondsklassifiseringene, og hvilke konsekvenser kan oppstå dersom man ikke følger disse kravene?
  3. Hvilke konsekvenser kan aktualiseres dersom et fond viser seg å være forvaltet i strid med de materielle kravene som ligger til grunn for dets klassifisering? Her vil både offentligrettslige konsekvenser og privatrettslige konsekvenser være av interesse å vurdere.

Registrering

Vennligst registrer din påmelding og vi vil sende deg link til Zoom.

 

Publisert 20. okt. 2021 10:47 - Sist endret 16. sep. 2022 14:34