Lovkonferansen samarbeider med podcasten Rett og Slett

Hvilken rolle spiller kriminaliseringsprinsippene, og hvordan virker de i praksis? Vi kjører en live-innspilling av podcasten Rett og Slett med Katrine Holter på Lovkonferansens første dag.

Foto og design: Ellen Fossli, Kirell Design.

Katrine Holter er førsteamanuensis ved Politihøgskolen og lager podcasten Rett & Slett. Der inviterer hun aktuelle gjester til diskusjoner om rettsstatens muligheter og begrensninger. Nå tar hun podcasten med seg til Lovkonferansen! 

Med på laget har hun flere av landets fremste eksperter på strafferettsfeltet. Sammen skal de forsøke å finne ut av hvorfor det er så vanskelig å bli enige om hva som bør straffes. Sesjonen har fått navnet “En prinsippstyrt straffelovgivning?”. 

Katrine Holter leder sesjonen og innleder om kriminaliseringsprinsippene. Etter dette vil professor Linda Gröning (UiB), som er leder av Straffelovrådet, innlede om reform av seksuallovbruddene, og professor Jon Petter Rui (UiB) innlede om rusreformen. Til slutt får vi kommentarer om hvordan prinsippene virker i praksis, fra tingrettsdommer Aina Mee Ertzeid, og professor Morten Kinander (BI). 

Se programmet til Lovkonferansen 2023 her.

Ønsker du mer straffelovsfaglig påfyll? Linda Gröning vil senere på dagen presentere en Lovpolitisk kjepphest. Tittelen for hennes innlegg er: "Er vi ferd med å omforme strafferetten til risikohåndtering - vi må være observante på et tiltagende risikofokus i strafferetten". 

Publisert 31. mai 2023 11:37 - Sist endret 31. mai 2023 11:37