Studentenes guide til Lovkonferansen

Hvorfor bør du som student bruke verdifull studietid eller velfortjent ferietid til å delta på Lovkonferansen?

Er du jusstudent er Lovkonferansen en nyttig arena for faglig påfyll på tampen av semesteret (Foto: Jarli & Jordan, UiO).

Det kan være overveldende å navigere seg gjennom programmet for konferansen. Derfor har vi laget et studentrettet program slik at du kan få oversikt over hvilke sesjoner som kan være nyttig for akkurat deg. Du velger selv hva du vil være med på!

Jusstudent Elida gir deg tips og gode grunner til å delta på konferansen her. 

Lovkonferansen 2023

Lovkonferansen 2023 avholdes 6 -7. juni, og er et sted der akademikere, praktikere og studenter kan diskutere lovgivningsspørsmål. Diskusjonene gjelder generelle ting som språk og teknologi, men går også i dybden på temaer som folkerett, strafferett og barnerett. Lovkonferansen er gratis, og det serveres lunsj til dere som deltar mer enn en halv dag. 

Les mer om lovkonferansen her. 

Registrer deg

 

Lovgivningslære

Interesserer du deg for lovgivningsprosesser? Vurderer du å ta emnet JUS5502 Lovgivningslære? Da tror vi egentlig at du vil ha glede av hele programmet!

Jus og teknologi

Er du opptatt av jus og teknologi? Vurderer du å ta en teknologi-profil? På lovkonferansen har vi flere spennende sesjoner som blant annet omhandler kunstig intelligens, maskinlæring og digital kontroll.  

6. juni kl. 15.00 - 16.00: Rettslig regulering av kunstig intelligens

7. juni kl. 13.00 - 14.15: Digital forvaltning: Bruk av språkmodeller og maskinlæring I forvaltningen

7. juni kl. 14.30 - 16.00: Digital kontroll og tilsyn  

Strafferett

Er du interessert i strafferett, eller skal du ta JUS4211 Prosess og strafferett til høsten? Lurer du på hvilke strafferettslige prinsipper vi har, og hvordan de styrer lovgivningen? Har du engasjert deg I debatten om rusreform eller samtykkelov? Vi tror denne sesjonen er for deg! 

6. juni kl. 13.45 - 16.00: En prinsippstyrt straffelovgivning?

Folkerett og menneskerettigheter

Vil du lære mer om hvordan folkerett kan og bør gjennomføres i lovgivningen? Er du nysgjerrig på forholdet mellom EØS-retten eller internasjonale menneskerettigheter og intern norsk rett? Skal du ta JUS2111 Statsforfatningsrett, folkerett og menneskerettigheter til høsten? Sjekk ut denne sesjonen! 

7. juni kl. 13.00 - 14.15: Gjennomføring av folkerett.

Barnerett

Er du opptatt av barns rettslige stilling, eller vurderer du å ta JUS5970 Barnerett? Lurer du på hvordan barn og unge kan involveres i lovgivningsprosesser? Vil du lære mer om barnekonvensjonen eller barneombudets arbeid? Da er denne sesjonen for deg.  

7. juni kl. 14.30 - 16.00: Involvering av barn og unge i lovigvningsprosess.   

Fremtidens jusutdanning

Har du lyst til å høre generalsekretæren i Advokatforeningen snakke om vår kjære jussutdanning? Lurer du på hvordan sensor ønsker at du skal skrive på eksamen? Er du nysgjerrig på hva CELL egentlig driver med, og hvilke planer de har for jussutdanningen fremover? 

7. juni kl. 09.00 - 10.30: Juridisk utdanning – hvor vil vi?

7. juni kl. 14.30 - 16.00: Hvordan lære jurister og jusstudenter å skrive godt?

Registrer deg

Publisert 19. mai 2023 10:57 - Sist endret 30. mai 2023 16:22