Lovpolitisk kjepphest med Rettspolitisk forening

På Lovpolitisk kjepphest gir vi et knippe engasjerte jurister muligheten til å presentere sine rettspolitiske kampsaker. 

Lovpolitisk kjepphest arrangeres i samarbeid med Lovkonferansen og Rettspolitisk forening (Foto: Adobe Stock/Peter Hermes Furian).

Innleggene er kortfattede og fengslende, og har til formål å stimulere til rettspolitisk debatt. Hver innleder blir gitt 5 minutter til å fortelle om sin kjepphest, som de er engasjert i og som befinner seg i skjæringspunktet mellom juss og politikk. Det settes av 1-2 minutter til spørsmål etter hver innleder.

Deltakere med tentative temaer

  • Kirsten Kvalø: Løvetannen som tok over hele plenen – hvordan vår omfavnelse av prinsippet om barnets beste er i ferd med å utradere et differensiert rettighetsvern for barn.
  • Marte Kvinnegard: Om ytringsfriheten til døve - med utgangspunkt i tegnspråkutvalgets NOU som kommer tidlig i juni.
  • Linda Gröning: Er vi ferd med å omforme strafferetten til risikohåndtering - vi må være observante på et tiltagende risikofokus i strafferetten.
  • Anders Løvlie: Betydningen av abstraksjon i retten - noen bør ofres på rettsstatens alter.
  • Jørn Øyrehagen Sunde: Anvendelse av forvaltnings- og domstolsdata - veien til en mer demokratisk lovgivning?
  • Anna Ryyming: Pasient- og brukerombudet i Oslo og Viken.

Ordstyrer er Jonathan Leifsson de Lange, som tidligere har vært både daglig leder i JussBuss og styremedlem Rettspolitisk forening. Arrangementet er åpent for alle, og studenter oppfordres til å delta.  

Registrer deg

Arrangementet er et samarbeid mellom Lovkonferansen og Rettspolitisk forening.

Publisert 26. mai 2023 13:15 - Sist endret 26. mai 2023 14:54