SODI-onsdag: Utlendingers tilgang til banktjenester, med Sveinung Liland Hartveit og Lise Stefanussen

SODI-onsdag er en månedlig faglunsj i regi av forskningsprosjektet Societal security and digital identities (SODI). Forskningsprosjektet er tverrfaglig og skal undersøke hvordan juss og teknologi kan virke sammen for å sikre at alle har tilgang til en elektronisk identitet (for eksempel BankID) på høyt sikkerhetsnivå og at alle kan være trygge på at de ikke utsettes for digitalt identitetstyveri. På SODI-onsdag vil vi belyse ulike problemstillinger som er relevante for prosjektet. Arrangementene avholdes på zoom, og er gratis og åpne for alle interesserte.

Sveinung Liland Hartveit og Lise Stefanussen har arbeidet med utlendingsrettslige problemstillinger i Jussbuss. De har, sammen med Lisa Dyrud, utarbeidet en meget spennende rapport om utlendingers tilgang til grunnleggende banktjenester og bank-ID. Rapporten gjennomgår relevante rettsregler, samt erfaringer fra Jussbuss sitt rettshjelpsarbeid. Den viser den nære sammenhengen mellom utlendingsretten og relevant finansregelverk, og hvordan ulike grupper utlendinger i Norge møter store praktiske vanskeligheter som følge av at de ikke tilfredsstiller bankenes krav til identifisering.

Sveinung Liland Hartveit og Lise Stefanussen skal presentere funnene i rapporten på SODI-onsdag, og det blir rom for spørsmål og diskusjon i etterkant. Rapporten er tilgjengelig her: <https://foreninger.uio.no/jussbuss/publikasjoner/masteroppgaver/jussbuss-rapport-om-utlendingers-tilgang-til-grunnleggende-banktjenester-og-bankid.pdf>

Zoomlink vil bli sendt alle påmeldte i god tid før faglunsjen.

Presentasjon.

Publisert 21. mars 2022 10:00 - Sist endret 9. juni 2022 08:13