SODI-onsdag:eID på jobb i det offentlige med Runar Ugelstad

SODI-onsdag er en månedlig faglunsj i regi av forskningsprosjektet Societal security and digital identities (SODI). Forskningsprosjektet er tverrfaglig og skal undersøke hvordan juss og teknologi kan virke sammen for å sikre at alle har tilgang til en elektronisk identitet (for eksempel BankID) på høyt sikkerhetsnivå og at alle kan være trygge på at de ikke utsettes for digitalt identitetstyveri. På SODI-onsdag vil vi belyse ulike problemstillinger som er relevante for prosjektet. Arrangementene avholdes på zoom, og er gratis og åpne for alle interesserte.

Digitale identifikasjonsordninger brukes ofte i privat sammenheng – til å signere på lån, logge seg inn i nettbank eller sjekke svar på koronatester. Men mange bruker også eID på jobb, for eksempel til å signere avtaler på vegne av arbeidsgiver. Dette reiser en del rettslige og prinsipielle spørsmål, blant annet om hvem som må ta risikoen om noe går galt, og vernet om den enkeltes ansattes personvern og privatliv. Digitaliseringsdirektoratet har derfor utarbeidet forslag til en veileder om bruk av eID for ansatte i offentlig forvaltning, som er ute på høring hos Kommunal-og distriktsdepartementet. <https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/horing-veileder-for-bruk-av-eid-for-ansatte-i-offentlig-forvaltning/id2949484/>

Innleder

Runar Ugelstad er seniorrådgiver hos Digitaliseringsdirektoratet, og vil fortelle om bakgrunnen for veilederen og hva som er foreslått. Det vil som vanlig bli rom for spørsmål i etterkant.

Registrering

Frist for påmelding er 16. januar.

Zoom-lenke vil bli sendt alle påmeldte dagen før arrangementet.

Publisert 9. jan. 2023 09:45 - Sist endret 27. juni 2023 14:36