Lucy Smiths barnerettighetsdag

Barnerettighetsdagen skal være en møteplass for dem som aktivt jobber med barn og unges rettigheter i hverdagen. Dette gjelder både akademikere, beslutningstagere og praktikere. Deltagerne på barnerettighetsdagen skal få et enda mer bevisst forhold til barnekonvensjonen, slik at de i sitt arbeid kan gjøre en forskjell for barn og unge.

Bildet kan inneholde: ansiktsuttrykk, gest, erme, lykkelig, gjøre.

Tema for årets barnerettighetsdag

Årets tema er barn i konflikt med loven, barnekonvensjonens artikkel 37 og 40.

Program og påmelding

Meld deg på og se hele programmet her
https://www.barneombudet.no/vart-arbeid/lucy-smiths-barnerettighetsdag

Om arrangementet

Barnerettighetsdagen arrangeres årlig i samarbeid med Barneombudet, Institutt for offentlig rett, Norsk senter for menneskerettigheter og Institutt for privatrett.

 

Streames direkte her https://www.facebook.com/barneombudet/videos/586480305793051/ 

Lucy Smith

Lucy Smith var barnerettens mor i Norge, og hadde et livslangt engasjement for barns rettigheter. Hun er godt kjent som den første kvinnelige rektoren ved Universitetet i Oslo, men hennes engasjement strakte seg langt utover dette. I 2003 ble hun Norges første medlem av FNs barnekomité, og i årene 2003-2009 arbeidet hun for barns rettigheter over hele verden i komiteen

Lucy Smith var en stor inspirasjon for mange, og gjennom Lucy Smiths barnerettighetsdag ønsker man å videreføre hennes viktige arbeid for barns rettigheter.

Publisert 11. okt. 2021 13:57 - Sist endret 23. nov. 2021 09:38