Seminar - pant i kryptoeiendeler

Stadig større verdier finnes som kryptovaluta (f.eks. Bitcoins) og andre eiendeler som er kontrolleres ved hjelp av datakoder (kryptering). Hvordan kan disse verdiene utnyttes ved pantsettelse? Og hvordan kan tvangskreditorer få beslag i dem ved utlegg og konkursbeslag?

Bildet kan inneholde: font, sirkel, begivenhet, metall, elektrisk blå.

Colourbox

Kryptovaluta er en helt ny type formuesgode, og blokk-kjedeteknologien har gitt oss en helt ny type rettighetsregister. Også konvensjonelle formuesgoder kan registreres på denne måten. Jannik Woxholt vil forklare hvordan dette fungerer og særlig drøfte panterettslige spørsmål, så som:

  • Kan det stiftes avtalepant i kryptoeiendeler?
  • Rettsvern for avtalepant og utlegg i kryptoeiendeler
  • Kan krypteiendeler pantsettes etter reglene for driftstilbehør, varelager og factoring?
  • Kryptoeiendeler og loven om finansiell sikkerhetsstillelse
  • Hvordan kan man ta utlegg i kryptoeiendeler?

Jannik Woxholth er jurist og økonom, og bokaktuell på dette området. Han har doktorgrad på emnet «aksjonæravtaler» og forsker for tiden ved Universitetet i Luxembourg. Woxholth har også bred erfaring fra næringslivet, blant annet som assosiert partner i konsulentfirmaet McKinsey og nå som teknologiinvestor og partner i Hawk Infinity.

Hold også av tiden til et seminar om overlevering  som rettsvernakt onsdag 28. august 2024 kl. 17.15-19.00. Foredragsholder er Claes Martinson, Göteborgs universitet.

For de som ikke kan delta i Kjerka, så kan seminaret følges via denne zoom-linken: 

https://uio.zoom.us/my/erikrohttps://uio.zoom.us/my/erikro

Presentasjon.

 

Publisert 7. feb. 2024 12:32 - Sist endret 1. mars 2024 07:43