Nasjonal strategi for skytjenester. Hvorfor trenger vi den, og hva omfatter den?

Kommunal- og moderniseringsdepartementet la i vår fram Nasjonal strategi for skytjenester. Skytjenester har de senere årene etabler seg som et viktig alternativ til tjenesteutsetting, både for infrastrukturtjenester, programvare og lagring av data. Dette gjelder også tjenester rettet mot offentlig sektor.

Vi kan ikke alltid vite hvor data blir lagret eller behandlet til enhver tid og kontraktene rundt skytjenestene er ofte standardkontrakter fra leverandøren. Mange virksomheter er derfor usikre på om det er trygt nok å bruke skytjenester, og om regelverket tillater bruk av slike tjenester. I strategien fra KMD er det flere tiltak som skal gjøre det enklere å gjennomføre vurderinger knyttet til skytjenester som et alternativ når de skal skaffe seg IKT-tjenester.

Heldagsseminaret inngår i forelesningsrekken til masterstudenter ved Avdeling for forvaltningsinformatikk, men er åpent for alle. Seminaret er gratis, men vi ber om påmelding til nettskjema på grunn av servering. Påmeldingsfrist er 24. oktober.

Program finner du her.

Påmelding finner du her.

Presentasjonene på seminaret er lagt ut på semestersiden for FINF4001-emnet under overskriften: Heldagsseminar 15.9 og 27.10 Skytjenester, og du finner de her.

 

Arrangør

Avdeling for forvaltningsinformatikk
Publisert 3. okt. 2016 08:35 - Sist endret 18. aug. 2021 12:39