Status og forbedringsmuligheter for bruk av personopplysninger i helseforskning

Tirsdagskaffeseminar.

Arrangementet er åpent for alle, og det er ingen påmelding.

Forskningsrådet kom i desember med rapporten Enklere tilgang – mer forskning. Status og forbedringsmuligheter for norske persondata til helseforskning. Der tar de blant annet til orde for et nasjonalt sertifiseringssystem hvor forskningsinstitusjoner og konsulentmiljøer kan få rammegodkjenning for tilgang til offentlige registre med personopplysninger. Karianne Solaas, seniorrådgiver i Forskningsrådet, vil på dette seminaret:

  • Si noe om bakgrunnen for rapporten og prosessen Forskningsrådet har hatt de siste årene
  • Gjennomgå rapporten
  • Fortelle om Forskningsrådets oppfølging av rapporten og vise til rapporten Referansearkitektur og fellestjenester for helseregistre (Direktoratet for e-helse, desember 2016).

Senter for rettsinformatikk er særlig interessert i sidene til personvernet, og vi legger opp til og håper på en god diskusjon i etterkant av presentasjonen.

Karianne Solaas har arbeidet som seniorrådgiver i Forskningsrådet siden august 2010. Hun har hatt utallige ansvarsoppgaver på helse- og bioteknologiområdet i tillegg til generisk forskningspolitisk arbeid.

Solaas har en doktorgrad fra Rikshospitalet og Karolinska Institutet fra 2002, og arbeidet deretter som forsker i Nederland og Norge med en bred metodisk tilnærming innenfor fettmetabolismen og metabolsk syndrom. Hennes interesse for helsedata i forskning ble vekket da hun selv genotypet biologisk materiale fra HUNT (Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag) i et Europeisk forskningskonsortium.

Velkommen!

 

Publisert 28. feb. 2017 15:08 - Sist endret 28. feb. 2017 15:16