Tirdagskaffeseminar med Johs Hansen Hammer: Informasjonssikkerhet og -kvalitet og litt IT-sikkerhet

Senter for rettsinformatikk ønsker velkommen til semesterets første TKS! Arrangementet er åpent for alle og krever ingen påmelding. Det serveres kaffe og te. 

Informasjonssikkerhet og -kvalitet og litt IT-sikkerhet:

Arbeid med begreper, prinsipper og modeller må ikke undervurderes

  • Begreper, prinsipper, mål og policyer gir viktig veiledning i arbeidet med informasjonssikkerhet. Hvordan vi definerer og utformer slike har betydning for selve innretningen i det arbeidet som må gjøres i virksomheter for å ivareta behovet for informasjonssikkerhet. Betydningen må ikke undervurderes. Johs vil se på noen eksempler. Han vil også se på forholdet mellom informasjonssikkerhet og rettssikkerhet og hva som etter hans mening understøtter det ene og det andre.
  • Modeller som vi gjør bruk av innen informasjonssikkerhetsområdet kan være effektfulle hjelpemidler ved styring av informasjonssikkerhet. Uten å gå inn på området sikkerhetsarkitektur, vil foredraget sette lys på sikkerhetsmessige avhengigheter som et sentralt trekk, gi eksempler på slike og på betydningen av dem.
  • En annen type modell som kan brukes til å modellere visse typer tjenstlig behov vil beskrives nokså overordnet.  Lett sprikende mål som presisjon i tilganger, fleksibilitet i tilgangsstruktur og effektiv administrasjon av tilganger vil kunne oppnås ved implementering av en slik modell.

Foredragsholder: Johs Hansen Hammer

Arrangør

Senter for rettsinformatikk
Emneord: rettsinformatikk, informasjonssikkerhet
Publisert 27. aug. 2019 13:07 - Sist endret 27. aug. 2019 13:09