TKS 26. november med Marte Eidsand Kjørven: Svindel i finansielle tjenester – hvem må ta regningen?

Arrangementet er åpent for alle og krever ingen påmelding. Det serveres kaffe og te. Velkommen!

De siste årene har finansbransjen gjennomgått en eventyrlig digitaliseringsreise. Det er ikke lenge siden man måtte troppe opp i banken med pass og pene klær for å få lån. I dag er millionlånene noen få tastetrykk unna i de tusen hjem. Dette er tids- og kostnadsbesparende for finansbransjen og deres kunder. Men noen betaler en svært høy pris for at vi andre skal kunne inngå låneavtaler på enklest mulig måte. Slik innledes kronikken til førsteamanuensis Marte Eidsand Kjørven om konsekvensene av svindel i finansielle tjenester under overskriften «Digitaliseringens pris».

I dette tirsdagskaffesemniaret presenterer Marte sin forskning om regulering av risikoen for tap etter svindel i finansielle tjenester. Hun presenterer også forslag til endring av reglene som ligger til behandling i Justis- og beredskapsdepartementet og planer om et forskningsprosjekt om disse problemstillingene.   

 

Foredragsholder: Marte Eidsand Kjørven, jurist med doktorgrad. Førsteamanuensis i kommersiell kontraktsrett ved UiO. Tidligere rådgiver i Lovavdelingen, Justis- og beredskapsdepartementet.

Arrangør

Senter for rettsinformatikk
Publisert 12. nov. 2019 15:33 - Sist endret 18. nov. 2019 15:35