TKS: Cybersecurity og cyberkriminalitet – en internasjonal utvikling

Velkommen til digitalt Tirsdagskaffeseminar med Stein Schjølberg fra en av FNs ekspertgrupper på cybersikkerhet og cyberkriminalitet!

Bildet kan inneholde: briller, klær, panne, nese, briller.

Foto: privat.

Registrer deg for å delta. Se påmelding under.

Sorenskriver Stein Schjølberg (pensj.) har deltatt i en liten gruppe av ledende globale eksperter på cybersikkerhet og cyberkriminalitet, som har bistått FN organet ITU (The International Telecommunication Union) i Geneve. ITU har 7. mai 2021 utarbeidet Guidelines for utilization of the Global Cybersecurity Agenda (GCA), se retningslinjene. Schjølberg vil redegjøre for de seneste tiltak som nå utredes av andre FN organer og internasjonale organisasjoner.


I tillegg til å ha jobbet som dommer i en årrekke har Stein Schjølberg forsket på computer crime hos Stanford Reserach Institute (SRI). Han har samarbeidet med Jon Bing i mange år, og sammen skapte de begrepet datakriminalitet. Senere har han ledet ITU's High Level Experts Group og deltatt i flere ekspertgrupper i ITU. I 2017 utga han boken Cyberkriminalitet og i 2020 publiserte han boken History of Cybercrime (Third Edition).

Registrering

Registrer deg for å delta.

Seminaret starter 12:00 slik at vi rekker Jon Bings minneseminar. Zoom-lenke vil sendes til påmeldte i forkant av seminaret. 

Publisert 19. mai 2021 17:38 - Sist endret 20. mai 2021 08:20