TKS: Hva er Metaverset, og hvorfor skal vi bry oss?

Seminaret vil gi en introduksjon til hva Metaverset er og hvilke juridiske problemstillinger som preger denne utviklingen.

Presentasjon av Joachim Benno

Kort om presentasjonen

Metaverset brukes ofte som et samlebegrep for fremtidens internett, der den fysiske virkeligheten smelter sammen med forskjellig type digitale virkeligheter. Her ser vi hvordan kunstig intelligens, blockchainløsninger og så kalte XR-teknologier (ulike former av digitale virkeligheter) smelter sammen i en rekke nye og svært kraftige bruksområder. Selv om vi bare er i begynnelsen av denne utviklingen, ser vi allerede nå flere eksempler på store investeringer, markedsposisjonering og praktiske bruksområder innenfor såvel offentlig som privatsektor.

Joachim Benno er leder av Juristforbundets Tech Forum og daglig leder/gründer av Metaverse Consulting Scandinavia. Han har blant annet bakgrunn som Head of Public Policy for Norge og Island i Meta (tidligere Facebook), Director of Public and Regulatory Affairs i Telenor Broadcast, medlem av den svenske IT-kommisjonens "IT-rättsliga Observatorium", hovedsekretær for det svenske konvergensutvalget (om sammensmeltingen mellom tele- og mediesektorene) og som forsker ved Institutt for Rettsinformatikk. Han er bl.a. forfatter av boken "Ytringsfrihet – en konstitusjonell utfordring?".

Publisert 12. mai 2023 09:29 - Sist endret 12. mai 2023 09:29