Boklansering: Victimhood, Memory, and Consumerism: Profiting from Pablo

Velkommen til en samtale mellom forfatterne Katja Franko og David Rodriguez Goyes, og professor Benedicte Bull, filmkritiker Einar Kvarving Aarvig og styreleder av Latin-Amerikagruppene i Norge, Larissa Avelar.

Forside av boken Victimhood, Memory, and Consumerism: Profiting from Pablo, et verdenskart på beige bakgrunn med pin drops på barer oppkalt etter Pablo Escobar.

Illustrasjon: @Viejozorro.design

Om boken

Victimhood, Memory, and Consumerism: Profiting from Pablo dokumenterer historien om narkotikavolden i Medellin på 1980- og 1990-tallet. Med utgangspunkt i unikt empirisk materiale tar boken for seg konsekvensene av den kommersielle utnyttelsen av Medellins voldelige fortid for ofrene og for byen. Den stiller blant annet spørsmål om samfunnsansvaret til skapere og forbrukere av serier som for eksempel Narcos, og om vi bør tenke annerledes rundt filmatisering og kommersialisering av vold i Det globale sør.

Innleder for samtalen er professor Helene O. I. Gundhus. 

Arrangementet er gratis og åpent for alle. 

Velkommen!

Om panelet

Katja Franko er professor i kriminologi ved Universitetet i Oslo. Hun har skrevet en rekke bøker om straff, migrasjon og globaliseringens betydning for kriminalitetskontroll.

David Rodriguez Goyes er forsker i kriminologi ved Universitetet i Oslo. Hans forsking fokuserer spesielt på miljøkonflikt, urfolksspørsmål og globale relasjoner mellom nord og sør.

Benedicte Bull er professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Forskningsn hennes spesialiserer seg på samfunnsutviklingen i Latin-Amerika. Hun er en hyppig brukt mediekommentator og har en fast spalte i Dagsavisen.

Einar Aarvig er filmkritiker i Dagbladet, P4 og Periskop og journalist i bransjemagasinet Rushprint. Han har anmeldt film og serier for TV 2, Aftenposten og Vårt land og er tidligere redaktør av Filmmagasinet.

Larissa Avelar er en brasiliansk aktivist basert i Oslo. Hun er styreleder i Latin-Amerikagruppene i Norge (LAG Norge) og representerer organisasjonen i styret til Handelskampanjen. Hun sitter også i redaksjonsrådet til Camino forlag for sakprosa fra og om Latin-Amerika. 

Helene O. I. Gundhus (innleder) er professor og instituttleder ved Institutt for kriminologi og rettssosiologi, Universitetet i Oslo. 

Publisert 21. sep. 2023 14:24 - Sist endret 25. sep. 2023 21:18