Et stykke kjøtt?

Hvordan kan vi rettferdiggjøre den vanens og kulturens makt som lar oss påføre storfe, gris, kylling og oppdrettsfisk fryktelige lidelser før vi spiser dem, mens vi knapt vet hva godt vi kan gjøre for våre hunder og katter? Slike preferanser og tabuer opptar blant andre professor Guri Larsen ved Institutt for kriminologi og rettssosiologi, skriver Aftenposten.

Larsen jobber med en bok om dyr i fangenskap og er blitt overbevist om at dersom vi tar inn over oss hvordan husdyr behandles, vil vi ikke makte å spise dem, ifølge Aftenposten.

Aftenposten melder også at NOVA-forsker Ragnhild Sollund mener vi har strukturert samfunnet slik at det er mulig å ha et sterkt og følelsesmessig forhold til kjæledyr samtidig som vi forholder oss helt likegyldig til husdyrenes lidelser i det industrielle landbruket.

– Vi ser ikke – vi vil ikke se – forholdene de lever og dør under. Det utnytter selvfølgelig kapitalkreftene. Du får ikke en kylling til 40 kroner og ribbe til 30 kroner kiloen uten at dyrene har måttet lide for det, uttaler Sollund til Aftenposten.

Guri Larsen og Ragnhild Sollund er deltakere i prosjektet Grønn kriminologi i Norden.
 

 

Publisert 15. feb. 2010 10:03 - Sist endra 18. mai 2016 08:13