Midtveisevaluering for Lucy Furuholmen: Det norske statsborgerskapets innhold og betydning etter konstitusjonell og internasjonal rett - En analyse av utvalgte rettigheter

Stipendiat Lucy Furuholmen presenterer sitt doktorgradsprosjekt. Meld deg på i nettskjema dersom du ønsker å delta på seminaret.

Midtveievalueringen gjennomføres i henhold til Retningslinjer for midtveisevaluering for doktorgradsprogrammet ved Det juridiske fakultet, UiO. Evalueringen består av en åpen seminardel (ca. 90 min.) og et lukket møte (ca. 30 min.). På det lukkede møtet deltar instituttleder (eller dennes representant), veileder/e samt kommentator/ene.

  • Kommentator er professor Eirik Holmøyvik, UiB
  • Midtveisevalueringen ledes av instituttleder ved Institutt for offentlig rett, professor Ole Kristian Fauchald
  • Hovedveileder er professor Benedikte Moltumyr Høgberg, IOR.  
  • Medveileder er førsteamanuensis Stian Øby Johansen, IOR.

Om stipendiaten

Lucy Isabelle Klæboe Furuholmen har mastergrad i rettsvitenskap fra Universitetet i Oslo (2017). Hun var vitenskapelig assistent på Institutt for offentlig rett, hvor hun skrev en 60-poengs masteroppgave om forholdet mellom ytringsfriheten og privatlivets fred når opplysninger fremstilles i virkelighetslitteratur. Under studiene var hun også på utveksling ved Ludwig Maximilian Universität München. Her spesialiserte hun seg i EU-rett, folkerett og menneskerettigheter.

Furuholmen jobbet 3,5 år som advokatfullmektig og advokat hos Regjeringsadvokaten før hun begynte som stipendiat ved Institutt for offentlig rett i september 2021. Hun har undervist i sivilprosess, internasjonale menneskerettigheter og folkerett.

Sammen med Øyvind Bø har Furuholmen publisert artikkelen "Høyesteretts dom i dagpengesaken – en vurdering av begrunnelsen for ikke å fravike EFTA-domstolens tolkning av trygdeforordningen" (Jussens venner, 2023). Hun har også skrevet lovkommentarene til statsborgerloven i Karnov.

Om avhandlingsprosjektet

Tema for avhandlingen er å studere det norske statsborgerskapets rettslige innhold etter konstitusjonell og internasjonal rett. Gjennom en analyse av utvalgte rettigheter knyttet til det norske statsborgerskapet som har betydning etter Grunnloven, folkeretten, EMK og EØS-retten, er formålet å gi en inngående fremstilling det norske statsborgerskapets rettslige innhold og betydning.

Arbeidstittel er «Det norske statsborgerskapets innhold og betydning etter konstitusjonell og internasjonal rett. En analyse av utvalgte rettigheter».

For mer informasjon, se avhandlingsprosjektets nettsted. 

Publisert 23. jan. 2024 18:39 - Sist endret 23. jan. 2024 18:47