Midtveisevaluering for Ingrid Løining Ørum: Avvergeplikten i møte med partnervold

Ekstern stipendiat Ingrid Løining Ørum fra Politihøgskolen presenterer sitt doktorgradsprosjekt. Meld deg på i nettskjema dersom du ønsker å delta på seminaret.

Midtveisevalueringer gjennomføres i henhold til Retningslinjer for midtveisevaluering for doktorgradsprogrammet ved Det juridiske fakultet, UiO. Evalueringen består av en åpen seminardel (ca. 90 min.) og et lukket møte (ca. 30 min.). På det lukkede møtet deltar instituttleder (eller dennes representant), veileder/e samt kommentator/ene.

  • Kommentator er professor Heidi Mork Lomell, IKRS
  • Midtveisevalueringen ledes av nestleder ved Institutt for offentlig rett, professor Jo Martin Stigen
  • Hovedveileder er førsteamanuensis Synnøve Ugelvik, IOR.  
  • Medveiledere er professor Morten Holmboe ved PHS og ph.d. Øyvind Holst fra SIFER - Nasjonalt kompetansesenternettverk i sikkerhets-, fengsels- og rettspsykiatri

Om stipendiaten

Ingrid Løining Ørum er jurist og sosionom. Hun er ansatt på Politihøgskolen.

Om prosjektet

Tema for avhandlingen er å studere straffelovens rammer for avvergeplikten i partnervoldsaker. Selv om avvergeplikten i straffeloven gjelder oss alle, ser prosjektet særlig på hjelpeprofesjoners avvergeplikt. Profesjoner som helsepersonell, advokater, politi, lærere, ansatte i NAV og barnevernet har andre tilstøtende plikter, som gjør dette juridiske landskapet vanskelig å manøvrere i. Avhandlingen er en blanding av rettsdogmatisk og rettsempirisk, med en gjennomgang av straffesaker med domfellelse for grov partnervold. 

Ørums ph.d.-prosjekt inngår i det NFR-finansierte forskningsprosjektet "Manreport IPV (Mandatory Reporting of Intimate Partner Violence) – Avvergeplikt i møte med partnervold." Prosjektet startet opp1.1.2022 og planen er å ferdigstille avhandlingen høsten 2025.

Hovedprosjektet ledes fra Høgskolen i Volda. Professor Morten Holmboe leder det lokale delprosjektet på Politihøgskolen hvor Ørums ph.d.-prosjekt inngår.

For mer informasjon, se:

Publisert 30. jan. 2024 10:10 - Sist endret 29. feb. 2024 10:46