Bok: Norges lover - Lovsamling for helse- og sosialsektoren 2009-2010

Lovsamling for helse- og sosialsektoren dekker det velferdsrettslige feltet slik dette vanligvis avgrenses og inkluderer blant annet helserett, sosial vernerett og trygderett. 

I tillegg er de lovene som regulerer retten til arbeid og retten til opplæring tatt med fordi disse reglene på mange måter utfyller retten til helse- og sosialytelser. Lovgivningen som gjelder viktige rettsforhold for personer med nedsatt rettslig handleevne, hører naturlig med i en slik lovsamling, likeledes de viktigste lovene som sikrer borgerne et vern mot diskriminering. De viktigste lovene innenfor familieretten er også tatt med denne boka.

Målgruppen for lovsamlingen er studenter og ansatte innen helse- og sosialsektoren, som ofte står overfor rettslige spørsmål, enten dette gjelder behandlingsmåten i en konkret sak eller de rettighetene som befolkningen har til ulike ytelser og tjenester. I tillegg til lovene er det derfor tatt med et utvalg av de viktigste tilhørende forskrifter slik at denne regelsamlingen kan være til nytte for lovforståelsen og rettsanvendelsen i den praktiske hverdag.
 

Av Aslak Syse
Publisert 1. sep. 2009 10:22 - Sist endret 15. okt. 2011 22:59