Forbrukerrettsfredag: Ansvarsfordeling etter misbruk av BankID

Oslo Senter for Kommersiell Rett, Arena for forbrukerrett sparker i gang "Forbrukerrettsfredag". Ca. en fredag hver måned inviterer vi til faglunsj om aktuelle forbrukerrettslige temaer. Inntil videre avholdes arrangementene digitalt på zoom. Det er gratis å delta og alle er velkomne.

I oktober avsa Høyesterett sin første dom i en sak med spørsmål om en bank som hadde utbetalt forbrukslån etter misbruk av BankID kunne kreve erstattet sitt tap av den som er utsatt for misbruket. Stortinget vedtar i disse dager ny finansavtalelov med nye regler om ansvarsfordeling etter misbruk av elektronisk signatur (BankID).

Professor Marte Eidsand Kjørven presenterer de nye reglene i finansavtaleloven og dommen fra Høyesterett. Hun gjør rede for hvilken betydning lovendringen og høyesterettsdommen har for verserende og fremtidige saker om svindel i avtaler om finansielle tjenester. Hun redegjør også for den rettspraksisen som er bakgrunnsteppe for lovendringen, og vil innlede til diskusjon om vi nå har løst problemer med misbruk av BankID.

Zoomlink vil bli sendt alle påmeldte i god tid før faglunsjen.

For påmelding se her. 

Frist for påmelding er onsdag 6. januar.

Publisert 4. des. 2020 14:20 - Sist endret 20. aug. 2021 15:03