Havbruksrettsklubb: Brønnbåtkontrakter

Hvilke utfordringer er det med brønnbåttransporten, og hvordan kan de håndteres og samordnes i praksis?

En brønnbåt langs norskekysten. Foto.

Foto: NSK Ship design

Sjøtransport av levende fisk er et sentralt ledd i ulike deler av produksjonsprosessen for matfisk. Brønnbåtnæringen har – som havbruksnæringen ellers – utviklet seg mye i løpet av de siste årene. Brønnbåtene bistår også med andre tjenester enn ren transport, så som sykdomsbehandling og vasking. Det er i liten grad utarbeidet standardkontrakter for tjenestene som fordeler risiko mellom brønnbåtrederiene og oppdretterne, både mht. selve transporten og tilleggstjenestene. Det er også et spørsmål hvilke type transportkontrakter som brukes i næringen i dag, og hvordan ulike bestemmelser i sjøloven skal forstås i møte disse kontraktene.

På Havbruksklubben vil doktorgradsstipendiat Eirik Wold Sund innlede om rettslige utfordringer med brønnbåttransporten, før personer fra næringen og advokatbransjen holder innlegg om hvordan utfordringer kan håndteres og samordnes i praksis.

Seminaret starter 17.15 og varer til 19.00. Det er rom for mingling og prat i forkant og i etterkant. Det blir enkel bevertning.

Velkommen!

Emneord: Havbruksrett, Brønnbåtkontrakter
Publisert 1. okt. 2021 14:00 - Sist endret 1. okt. 2021 15:30