English version of this page

Dekanvalg for perioden 2024-2027

Høsten 2023 skal det velges dekanat for Det juridiske fakultet for perioden 01.01.24-31.12.27.

Dekanatet skal bestå av én dekan og to prodekaner (prodekan for studier og prodekan for forskning). UiOs valgreglement (§ 23 pkt. 1) fastsetter at dekanatet velges under ett som et team. Dekanen bestemmer hvem av de to prodekanene som blir dekanens stedfortreder.

Vervene som dekan, prodekan for studier og prodekan for forskning er beskrevet i fakultetets administrasjonsreglement, § 9.

Kandidatforslag

Dekan og prodekaner velges av ansatte og av registrerte studenter ved fakultetet. Valgbarhet til verv som dekan og prodekan er faste vitenskapelig ansatte ved fakultetet og eksterne kandidater. Det stilles samme kvalifikasjonskrav for eksterne kandidater som for interne kandidater.

Enhver som har stemmerett ved et valg, kan fremme forslag på enhver valgbar person innenfor egen stemmerettsgruppe. Et kandidatforslag skal fremsettes skriftlig overfor valgkomiteen. Kandidatforslag ved valg av dekan og prodekaner skal være underskrevet av minst 10 personer med stemmerett i valgkretsen. Ingen kan underskrive på mer enn ett forslag til samme verv.

 

Stemmerett

Disse har stemmerett:

  • Fast vitenskapelig ansatte ved Det juridiske fakultet
  • Midlertidig vitenskapelig ansatte ved Det juridiske fakultet
  • Teknisk- og administrative ansatte ved Det juridiske fakultet
  • Studenter ved Det juridiske fakultet

Gjennomføring av valget

UiOs valgreglementet fastsetter at valg normalt sett gjennomføres i høstsemesteret. Fakultetets valgstyre har foreslått en tidsplan for valgene, som er godkjent av rektor og universitetsdirektør. Tidsplanen tar sikte på at valget avsluttes torsdag 12. oktober og at resultatet kunngjøres fredag 13. oktober.

Valget gjennomføres på én av to måter:

  1. Som elektronisk preferansevalg om det er to eller flere team som stiller til valg.
  2. Hvis det kun er ett team, velges dette av det sittende fakultetsstyret iht. UiOs valgreglement (§ 26 pkt. 2). Det foreslåtte dekanatet anses da som valgt om dette får et flertall i fakultetsstyret.

Valgkomité

Universitetsstyrets tilsettingsutvalg har etter forslag fra fakultetsstyret oppnevnt følgende valgkomité for dekanatvalget i 2023:

Valgkomiteens mandat følger av valgreglementet § 22:

Valgkomiteen sørger for at stillingsbeskrivelse er kjent for både velgere og potensielle kandidater, og at kandidatene presenteres på en måte som gir velgerne et godt grunnlag for å vurdere deres kvalifikasjoner for rollen. Komiteen skal selv aktivt søke etter egnede kandidater. Hvert medlem av komiteen har selvstendig forslagsrett.

Valgstyre

Fakultetsstyret har oppnevnt et fakultetsvalgstyre for perioden 01.01.23-31.12.26. Valgstyret består av:

Valgstyret har ansvar for at valg av dekan og prodekan, instituttleder og stedfortreder for instituttleder, samt valg til fakultetsstyre og instituttstyre/-råd gjennomføres i henhold til UiOs valgreglement.

Fakultetsdirektøren organiserer et fast valgsekretariat underlagt valgstyret. Rådgiver Andreas Mobråthen er kontaktperson for valgsekretariatet.