Kandidater til fakultetsstyrevalget: Teknisk-administrative ansatte

Fem kandidater stiller til valg som representant for teknisk-administrative ansatte i fakultetsstyret. 

Kari Hegerstrøm (54)

portrett av kvinne i en hage.
Kandidat Kari Hegerstrøm. Foto: UiO.

Rådgiver i Administrasjonsseksjonen i Fakultetsadministrasjonen.

Jobber til daglig som fakultetets eiendomskoordinator og HMS- og beredskapskoordinator.

Har vært tilsatt ved Det juridiske fakultet (JUS) fra februar 2012. Arbeidet ved UiO (Det medisinske fakultet, MF) siden 1995, som HMS-koordinator fra 2010.

Jeg har lang og bred erfaring fra lederstøtte, kontorstøtte og førstelinjetjeneste: saksbehandling, dokumentasjon (arkivleder), innkjøper, økonomimedarbeider, lønnsmedarbeider, sekretær og arrangementsstøtte.

Verv ved UiO:

  • Lokal tillitsvalgt på JUS for Parat (fra 2016).
  • Styremedlem Parat UiO (fra 2016, gjenvalgt frem til 2024). Arrangementskoordinator.
  • Styremedlem, daglig leder og utleieansvarlig Feriestiftelsen for Universitetsansatte i Oslo (fra 2021) – utpekt av Parat.
  • Verneombud på MF.

Arbeidserfaring og ansvarsområder ved UiO har vært bl.a.

  • Rådgiver, koordinator og saksbehandler for fakultetsledelsen (JUS og MF) – derav også sekretær for fakultetsrådet / -styret (MF).
  • Sekretær for Lokalt arbeidsmiljøutvalg (JUS og MF).
  • Prosjektleder og prosjektarbeid på brukersiden i oppussingsprosjekter, ombyggingsprosesser, rehabiliteringsprosjekter, flytteprosesser og prøvedrift og eiendoms- /brukerovertagelse.
  • Koordinere flyttingen til Domus Juridica og klargjøre sentrumsbygningene for “internflyttinger».
  • Fremskaffe detaljer og bistå med informasjon – fakultetets brukerrepresentant opp mot Eiendomsavdelingen og/eller gårdeiere UiO har leid lokaler av. Konkretisere fremdriftsplaner, få frem mindre detaljer i prosjekter som påvirker ansatte og studenter, bringe videre evt. bekymringer fra ansatte og studenter inn til ledelsen og prosjekter så aktiviteter / arbeider påvirker minst mulig arbeidsmiljøet og undervisning. 
  • Deltakelse i endringsprosesser hvor man ser på rutiner, prosedyrer og arbeidsflyt. Har tidligere deltatt i ARK, Internt handlingsrom og andre prosesser knyttet til arbeidsmiljø ved UiO. Jeg har som styresekretær fulgt styresaker i flere ledd.

Min arbeidserfaring med bl.a. det fysiske og psykososiale arbeidsmiljøet ved fakultetet og LAMU, og rollen som tillitsvalgt mener jeg kan være et fortrinn i arbeidet i fakultetsstyret. Som tillitsvalgt deltar jeg allerede i IDF-møtene med fakultetsledelsen.  

Hvorfor stiller jeg til valg?

Jeg ønsker å bidra til å gjøre fakultetet til en enda bedre arbeidsplass. Være med å diskutere og vedta overordnete mål, prinsipper og prioriteringer for fakultetet. Skape, videreutvikle og opprettholde et godt og helsefremmende arbeids- og læringsmiljø. På den måten kan vi beholde og utvikle de ansatte, og være et attraktivt arbeidssted som tiltrekker oss gode søkere.

Som representant vil jeg bl.a. vektlegge:  

  • Fortsatt fokus på muligheter for opplæring, kompetanseheving, kompetansedeling og utvikling.
  • Fokus på å få frem konsekvenser av f.eks. økt digitalisering, større endringer på studiesiden – involvering av ansatte tidlig i prosesser.
  • Bringe gode initiativ oppover i organisasjonen – i rollene som kollega, tillitsvalgt og styremedlem.

Foreslått av Ken-Erling Jensen.


Maud Hol (38)

Portrett av kvinne.
Kandidat Maud Hol. Foto: UiO.

Hei! Jeg er forskningsrådgiver ved IKRS og jobber med administrativ støtte til eksternfinansierte forskningsprosjekter og forskningsformidling på instituttets nettsider. Ellers fikser jeg alt av smått og stort som må fikses sammen med mine nærmeste kollegaer Eivind, Per Jørgen, Elisabeth og Guro.

Min faglige bakgrunn består av en master i estetikk (UiO), grunnutdannelse i ledelse ved BI og studier i forhandlinger og konfliktforståelse på Høyskolen på Vestlandet. Jeg har jobbet ti år i forlagsbransjen med vitenskapelig publisering og var blant annet ansattrepresentant i Universitetsforlagets styre. I Universitetsforlaget var jeg også en del av fagforeningens styre og var klubbleder under koronapandemien. Mine erfaringer fra fagforeningsarbeid har også gitt meg god forståelse av forskjellen mellom fagforeningsarbeid og styrearbeid – og det skillet tenker jeg er viktig å ha med seg.

Hvorfor stiller jeg til valg?

Jeg ønsker å sitte i fakultetsstyret fordi jeg har lyst til å ha innflytelse og innsikt i hvordan fakultetet fungerer – og jeg har lyst til å jobbe med styrearbeid. Ansattrepresentanten har en viktig funksjon i et styre og hvis jeg blir valgt vil jeg løfte frem det jeg mener er best for fakultetet basert på mine erfaringer fra organisasjonen.

Foreslått av Randi Rørlien.


Randi Rørlien (48)

Portrett av kvinne.
Kandidat Randi Rørlien. Foto: UiO.

Jeg har hovedfag sosiolog fra UiO og har siden 2010 jobbet som forskningsrådgiver i fakultetsadministrasjonen. Fra april 2023 har jeg et vikariat som avdelingsleder ved Institutt for privatrett med blant annet ansvar for instituttets prosjektportefølje.

Jeg har bred erfaring fra det forskningsadministrative feltet, både sett fra et fakultets- og institutt perspektiv. I tillegg har jeg utbredt samarbeid med relevante avdelinger i sentraladministrasjonen og på tvers av enheter ved UiO innen forskningsfeltet. Jeg er representert i det sentrale forskningsadministrative nettverket, FANE-UiO, er fakultetssuperbruker for Cristin (systemet for forskningsdokumentasjon) og var representert i prosjektet «UiO: Forskerstøtte» 2016-2017. For tiden er jeg medlem i referansegruppen til prosjektet i SIKT som utarbeider nytt nasjonalt vitenarkiv/system for forskningsdokumentasjon.

Hvorfor stiller jeg til valg?

Grunnen til at jeg ønsker å påta meg vervet som administrative representant til styret er at jeg har god innsikt i og oversikt på hva som skjer på fakultetet. Jeg kjenner administrasjonens roller og oppgaver godt, og kan bidra til vurderinger i spørsmål om prioriteringer. Denne innsikten har jeg, som nevnt over, opparbeidet meg gjennom mange år som ansatt i fakultetsadministrasjonen, og nå sist i vikariat som avdelingsleder på IFP.

Kjennskap til hva som skjer og hvordan oppgaver løses både på sentralt-, fakultets- og på instituttnivå er svært nyttig når en skal bidra inn i fakultetsstyret. Med min bakgrunn kan jeg derfor representere de administrative på tvers av fakultetet på en god måte. I fakultetsstyre kan jeg bidra med et reflektert blikk, konstruktive forslag til hvordan løse saker og til å forbedre administrasjonens bidrag til fakultetet.

Foreslått av Eli Knotten.


Per Jørgen Ystehede (46)

Portrett av mann.
Kandidat Per Jørgen Ystehede. Foto: UiO.

Utdannet: Kriminolog og idéhistoriker, ansatt ved Juridisk fakultet siden 2006, først i Fakultetsadministrasjonen deretter ved Institutt for kriminologi og rettssosiologi (2009- …).

Hvorfor stiller jeg til valg?

Jeg har erfaring fra fakultetsstyret (som vara) og ønsker å fortsette arbeidet med å fremme synspunkter og perspektiv fra teknisk administrative ansatte ved fakultetet. Gjennom 17 år ved fakultetet har dette gitt meg bred erfaring fra en rekke prosesser ved institutt, fakultetet og UiO sentralt. Jeg er kreativ og løsningsorientert.

Foreslått av Maud Hol.


Alexander Schmidt Aarrestad (30)

Portrett av mann.
Kandidat Alexander Schmidt Aarrestad. Foto: UiO.

Mitt navn er Alexander Aarrestad. Jeg er 30 år gammel, jobber som rådgiver i seksjon for studiekvalitet og stiller til valg som fakultetsadministrasjonens representant i fakultetsstyret.

Jeg er utdannet jurist med mastergrad fra UiO. Jeg har dermed hatt tilknytning til fakultetet siden 2012. Jeg har siden 2019 vært ansatt ved fakultetet der jeg har jobbet på infosenteret, eksamensseksjonen og nå i seksjon for studiekvalitet. Ved siden av studiene jobbet jeg også i Jussbuss, der jeg blant annet satt i organisasjonens styre som representant for fengselsrettsgruppa.

I arbeidshverdagen jobber jeg ofte opp mot fakultetsledelsen og har på bakgrunn av min stilling opparbeidet meg god kjennskap til fakultetets organisatoriske rammeverk, samt pågående prosjekter. Jeg har også jobbet opp mot CELL, PMR og sitter i flere UiO-nettverk som fakultetsrepresentant. I tillegg er jeg en av læringsmiljøkontaktene til fakultetet, som innebærer at jeg er med i si-fra nettverket samt LAMU.

Hvorfor stiller jeg til valg?

Jeg ønsker å påta meg vervet da jeg har en stor interesse for fakultetets utvikling fremover, og ønsker å få muligheten til å representere mine kollegaers synspunkt og interesser i fakultetets øverste organ. Dersom jeg blir valgt vil jeg påse å sette av tid i forkant av hvert møte til å innhente synspunkt fra de forskjellige seksjonene om saker som angår administrasjonen, slik at jeg kan sikre at vår stemme blir hørt underveis i beslutningsprosessene.

Videre er vi i en periode der sektoren utsettes for omfattende budsjettkutt. Blant annet ligger det an til at fakultetet mister støtte til klarspråkprosjektet og at CELL mister SFU-støtten. I en slik situasjon er det særlig viktig at budsjettspørsmål behandles grundig, og at det gjøres prioriteringer som tillater oss å fortsette det fremragende arbeidet som er gjort ifb. utvikling av innholdet og utformingen av studiene våre.

Jeg er også opptatt av at det gjøres økonomiske prioriteringer som sikrer tilstrekkelige ressurser for at fakultetsadministrasjonen skal kunne fungere optimalt, og at det føres en personalpolitikk som bidrar til at administrasjonen fortsetter å være en inkluderende arbeidsplass. Jeg mener at det er særlig viktig å sikre gode fysiske arbeidsforhold, og at fakultetet setter av midler til å skape et godt psykososialt arbeidsmiljø.

Jeg er alltid tilgjengelig til å slå av en prat dersom noen av dere ønsker å vite mer om mine synspunkt rundt ulike saker!

Foreslått av Alexander Schmidt Aarrestad.

Publisert 13. nov. 2023 15:23 - Sist endra 21. nov. 2023 08:28