Prøveundervisning 13. og 14. mars

Fire søkere til universitetslektorstillinger holder prøveundervisning over en praktikumsoppgave i strafferett mandag 13. og tirsdag 14. mars.

Undervisningen er åpen for alle. 

Kandidatene skal gjennomgå en oppgave for studenter på kurs i strafferett på JUS4211 og ta opp enkelte overordnede rettsspørsmål.

Se timeplan for undervisningen.

Oppgaven

Peder Ås stod på badet i andre etasje i bare underbuksen og pusset tennene. Plutselig hørte han lyder fra stuen i første etasje. Han ropte «Er det noen der?», men ingen svarte. Deretter gikk han ned trappen til stuen. Idet Peder trådte inn i stuen, kom en fremmed mannsperson mot ham med hånden hevet. I hånden holdt han en kniv. Peder stormet skrekkslagen ut av stuen, gjennom kjøkkenet og ut av huset, fortsatt bare i underbuksen. Nå løp Peder til garasjen, hoppet inn i bilen og kjørte ut av garasjen. At han ikke lenge før hadde drukket tre sterke drinker, var ikke i hans tanker. På vei fra huset så Peder at to av naboens sykler stod i veien i oppkjørselen. Samtidig så han at den fremmede personen kom ut av huset og begynte å løpe i retning av bilen. Da bestemte Peder seg for å meie ned syklene. «Hva spiller vel to ødelagte sykler for rolle når jeg er i livsfare her», tenkte Peder. 

Etter å ha kommet et godt stykke fra huset, stanset Peder bilen. Han så ingen som forfulgte ham, og han vurderte hva han nå skulle gjøre. Han var fortsatt oppskaket og redd, med synet av den skumle kniven friskt i minne. Siden han også bare var kledd i underbuksen og temperaturmåleren i bilen viste 5 varmegrader, bestemte Peder seg for å fortsette kjøringen til den lokale politistasjonen tre kilometer unna. Der ville han forklare hele historien, også at han hadde drukket. Noen mobiltelefon å ringe fra hadde han ikke, så han regnet med full forståelse fra politiet for promillekjøringen. 

Noen hundre meter før politistasjonen ble Peder stanset i en promillekontroll. En blodprøve viste senere at han hadde en promille på 0,7. 

1.    Kan Peder straffes for skadeverk på syklene? 

2.    Kan Peder straffes for promillekjøring?

Timeplan

  • Mandag 13.03. kl. 09:00-09:30 - Andrea Vige Grønningsæter
  • Mandag 13.03. kl. 10:30-11:00 - Ida Gundersby Rognlien
  • Mandag 13.03. kl. 12:30-13:00 - Merete Havre
  • Tirsdag 14.03 kl. 09:00-09:30 - Johann Ruben Leiss

Undervisningen holdes i rom 5111 i Domus Juridica.

Publisert 8. mars 2023 08:54 - Sist endret 8. mars 2023 08:54