Reisebrev fra Leuven

Hvor skal jeg begynne? Det var helt tilfeldig at jeg havnet i EU-rettens sentrum. Noe fagene ved KULeuven tydelig reflekterer. Her får man anledning til å lære om virkelig EU-rett som er så mye mer spennende enn det lille tilbudet man får i Norge.

Leuven, Foto: privat

Du vil også ganske snart innse hvor lite Norge er og hvor mye mer verden har å by på. Universitetet i Leuven er faglig sterkt og byr på mange spennende fag. Det oppleves som at eksamenskravene er strengere ved KULeuven enn hva man er vant til i Norge, men dette er jo helt naturlig da fakultetet er blant de beste i verden.

Flere muntlige eksamener

Spesielt opplevde jeg at International Humanitarian and Security law var et vanskelig fag. Det var ufattelig mye å lese for kun 4 ECTS sammenlignet med andre fag. Så jeg vil ikke anbefale dette faget med mindre man er særlig interessert i fagfeltet.  Videre  er det flere fag som kun har muntlig eksamen, noe som er veldig annerledes enn hva man er vant med i Oslo. Men man kommer raskt inn i det og personlig følte jeg en stor personlig utvikling nettopp på grunn av forskjellene med hensyn til eksamenene mellom UiO og KULeuven.

Flott orienteringsuke

Det er veldig imponerende at en by med 2km diameter rommer om lag 65.000 studenter! Skolen estimerer med å ha 10.000 utvekslingsstudenter der hvert semester så her behøver man ikke å bekymre seg for at man ikke blir kjent med noen. Universitetet har en flott orienteringsuke hvor man blir introdusert for de mange gode øl-typene landet har samt god sjokolade som nytes i godt selskap.

Godt studentmiljø

Leuven, Foto: privat
Leuven, Foto: privat

Studentsamholdet er beundringsverdig og  er kanskje et resultat av de mange øl-festivalene (Cantus) samt festene. Det virker som studentorganisasjonene har litt mer å rutte med enn studentorganisasjonene i Norge og det arrangeres ukentlige arrangementer som er gratis å delta på, en personlig favoritt var Supersplash. Ja, supersplash er akkurat det det høres ut som: vannballongkrig mellom studentene på de forskjellige fakultetene. Man melder sin interesse til studentorganisasjonen ved sitt fakultet også deltar man i en velorganisert vannballongkrig!

Bli kjent med lokale studenter

Leuven, Foto: privat

Eneste ulempen med utvekslingsoppholdet her er kanskje at det gode studentlivet kan kanskje være til hinder for å fokusere fullt på skolen? Det er da det er viktig å ha vært med på både arrangementer for internasjonale og lokale studenter, slik at man har en vennegjeng man kan organisere kollokvier og dele notater med. Belgiske studenter er litt vanskelig å bli kjent med, men når man først har blitt kjent med de så kan man forvente at de er varme, snille og veldig hjelpsomme. Det er absolutt å anbefale å jobbe for å bli kjent med lokal-studentene for de har så mye å by på fra kultur til vennskap.

Jeg vil absolutt anbefale Leuven for dere som ikke har bestemt dere enda.  Byen er rett og slett herlig og byr på mye kultur, øl og deilige belgiske vafler! I tillegg ligger Leuven såpass sentralt at man kommer seg enkelt med buss/tog til andre land i Europa da Belgia deler grense med mange land.

Håper du får en fin opplevelse i Leuven!

Av Merissa
Publisert 17. nov. 2015 10:58 - Sist endret 8. des. 2015 14:04