Reisebrev fra Perth

Perth har ca 1,5 millioner innbyggere. Men etter hvert som man blir godt kjent her så finner man ut at byen i seg selv ikke er så stor. Noe som er hyggelig.  De forskjellige bydelene har forkjellige ting å by på. En favoritt har blitt Fremantle, en gammel havnebydel. 

Perth, Foto: privat

Her har de livlige markeder i helgene, herlige kafeer og restauranter, og et veldig fint marina- og havne område. Jeg har lagt min elsk på ”little creatures,” som er lokalisert nede ved marinaen. Det er et bryggeri som lager veldig god Australsk øl.

Effektiv form for læring

Universitetet er ganske annerledes enn hjemme. Det er mye obligatorisk undervisning og mange essays og oppgaver som skal leveres i løpet av semesteret. I tillegg har vi en del gruppeoppgaver. Dette betyr at det er mye jobbing med skolen, men etter som tiden har gått her nede merker jeg at det er en effektiv form for læring. Jeg har lært mye som jeg vil dra nytte av i praksis som jurist, i tillegg til at jeg har fått skrivetrening som jeg vil dra nytte av når tiden er inne for masteroppgave skriving. På grunn av arbeidsmengden er det nok å fylle dagene med, men så klart har jeg tatt meg tid til og utforske livet uten for ”uni” også.

Morsomme aktiviteter

Perth, Foto: privat

Jeg har også vært på surfeskole.  Jeg og 5 andre utvekslingsstudenter fra forskjellige steder i verden dro nordover, til Lancelin, for en weekend. Målet var så klart å klare å reise seg på surfebrettet før weekenden var over. Det er derfor viktig å merke seg at jeg faktisk klarte det;) hihi… Men det skal sies at vi fikk utdelt nybegynner brett. Disse er nok en del stødigere enn brettene for de litt mer erfarne ”surferboys ” her nede. Uansett; morsomt var det.

Roadtrip

En annen høydare var da vi dro på roadtrip ”down south.” Ca 250 km Nord for Perth ligger et område som kalles ”Margareth River.” Her er det på 100vis av vingårder, fantastiske strender og god stemning. Det var 9 internasjonale studenter pluss meg som dro sammen da vi startet turen, men vi endte opp på 13 og en ekstra bil da vi var på veg hjem. Dere skjønner at hvis man vil ha litt ekstra selskap er det bare å plukke opp en haiker eller to. Haiking er nemlig en populær måte å reise rundt i Australia på. Selv om det vel ikke akkurat er å anbefale, for det finnes skumle menn i dette landet også. Poenget er at vi hadde det veldig morsomt. Det er verdt å merke at vinsmaking på vingårdene er gratis. Det fører naturligvis også med seg god stemning om ikke noe som kan nærme seg topp stemning;).

Mye nytt å sette seg inn i

Perth, Foto: privat

Så hvis dere er i tvil om det er verdt å ofre den trygge hverdagen hjemme i det kalle nord for litt sol og varme og hopp og sprett i Australia, er mitt råd at det er det definitivt. Det er klart at det er stressende å sette seg inn i et nytt skolesystem, et nytt språk, en ny by, et nytt lovsystem (Commonlaw er tingen her, masse saftige saker å lese, men det er gøy;) og i tillegg skal man bli kjent med nye mennesker også. Men det har blitt påstått at det er dette som gjør en utvekslingstur spennende. For som klisjeen tilsier så lærer man så utrolig mye om seg selv og stedet man kommer til, hvis man ”gutser ”og reiser. Jeg slenger meg på klisjeen jeg, fordi den har rett, det er helt sant.

Stor utbytte av utvekslingen

Jeg har fått mange nye venner og jeg har lært mye om commonlaw. Jeg har fått innsikt i hvordan kontraktsrett fungerer i andre deler av verden og Jeg har fått innsikt i internasjonal folkerett.  Jeg har lært meg å snakke i forsamlinger og jeg har vært nødt til å lære å samarbeide i team, Jeg har sett kenguruer og koalaer. Jeg har blitt bedre til å snakke engelsk og jeg har blitt litt brun. Jeg har badet i India-havet og sett delfiner. Jeg kan fortsette slik ganske lenge, men det tror jeg blir litt kjedelig for dere. Jeg anbefaler derfor at dere tar dere en tur selv for å sjekke ut saken.

Av Christina
Publisert 28. juni 2011 11:50