Reisebrev fra Granada

Jeg var en av dem som egentlig ikke hadde tenkt til å dra på utveksling, og som bestemte seg for å søke i siste liten. Sett tilbake er jeg utrolig glad for at jeg bare hoppet i det!

Granada, Foto: privat

Granada er en del av den autonome regionen Andalucia, og ligger sør i Spania. Byen er rik på kultur, historie og monumenter. Som andre steder sør i Spania, er gatene ofte fylt av glade mennesker som liker å slå av en prat.

Stor variasjon

En av Spanias største turistattraksjoner, la Alhambra, ligger også i Granada. La Alhambra er et palass og festningskompleks bygget av maurerne, og er i dag på UNESCOs verdensarvliste. Byen ellers er også farget av arabisk kultur, og i sentrum er det vakre bygninger og fine parkområder. Dersom man liker snø er det gode muligheter for å stå på ski i Sierra Nevada, og hvis man liker stranda bedre, er man også i nærheten av solkysten.

Veldig godt studentmiljø

Granada, Foto: privat

Folketallet i Granada stiger betydelig etter semesterstart, og det er et kjempegodt studentmiljø. Universitetet har en egen studentorganisasjon som blant annet arrangerer reiser og andre arrangementer. Det er også tilbud om å melde seg på forskjellige typer foreninger, der det tilbys ulike typer idrett og andre gruppeaktiviteter. I tillegg til universitets studentorganisasjon, er det også private organisasjoner som arrangerer ulike begivenheter for nye og gamle studenter.

Anerkjent universitet

Universitet ble etablert i 1531 og regnes både nasjonalt og internasjonalt som et av de beste universitetene i Spania. Det ligger perfekt til midt i sentrum, og er et populært valg hos Erasmus-studenter fra hele verden. Universitetet har en frivillig mentorordning man kan melde seg på, noe jeg absolutt anbefaler. Mentorene er spanske elever ved universitet som har kunnskap om hvordan fakultetet fungerer, og er til god hjelp i starten når man ikke har helt oversikt.

Undervisning og eksamen

Som student ved det juridiske fakultetet i Oslo, kan man i Granada velge mellom både juridiske fag og kriminologifag. Ved å velge kriminologifag får man en unik mulighet til å studere et fagområde i nær tilknytning til rettsvitenskap, som ellers ville vært ukjent. Undervisningen foregår stort sett gjennom forelesninger. Noen fag følger en pensumliste slik som i Oslo, mens i andre fag eksamineres man ut fra det som er gjennomgått i timene.

Eksamensformen varierer i de forskjellige emnene, men felles for alle emner er at undervisning og eksaminasjon foregår på spansk. Semesteret gir med andre ord en god mulighet til å videreutvikle sine spanskkunnskaper.

Bolig

Granada, Foto: privat

I Granada er høstsemesteret fra midten av september til slutten av januar og vårsemesteret fra slutten av januar til midten av juni. Dette gir deg litt ekstra tid før semesterstart til å ta et språkkurs, finne bolig og bli kjent med byen. Noen av mine medstudenter hadde ordnet bolig før de kom, men de fleste gjorde det i løpet av de første ukene.

Jeg anbefaler å begynne letingen litt før semesterstart og før alle studentene er ankommet byen. Selv valgte jeg å vente til jeg hadde begynt på språkkurset før jeg begynte å lete, og fant bolig innen 2 uker. Jeg opplevde det slik at det da fortsatt var mange muligheter både i forhold til ønsket standard, område og pris.

Møte mennesker fra hele verden

Oppsummert må jeg si at jeg virkelig har hatt en utrolig fin tid i Granada! Utvekslingsperioden ga meg muligheten til å bli kjent med fantastiske mennesker fra så mange ulike steder i verden, og man settes i en situasjon der man skaper relasjoner på en helt annen måte enn man gjør hjemme.

For meg var det også verdifullt å få et nært innblikk i en ny kultur og annen måte å leve på. Jeg sitter igjen med utelukkende gode minner og kan anbefale Granada på det sterkeste.

Av Kaja
Publisert 27. feb. 2019 14:16 - Sist endret 27. feb. 2019 14:16