Opptak hjemme eller på kontoret

Det finnes mange måter å gjøre opptak på, enten du sitter hjemme eller på kontoret. Opptakene kan brukes til både forelesninger og kurs.

Panopto

Panopto er Universitetet i Oslos løsning for opptak og publisering av video. Løsningen er tilgjengelig i auditorier og undervisningsrom, og kan innstaleres på de fleste typer datamaskiner (Windows og Mac), samt at den kan brukes direkte i nettleseren på så og si alle datamaskiner. Det finnes også app'er for iOS og Android.

PowerPoint

Dette er et kjent verktøy for de fleste, som gjør det enkelt å komme igang. Men du får ikke tatt opp video av deg selv på denne måten, her blir kun presentasjonen og lyden din tatt opp.

Zoom

Dette er enkelt, og det er det samme programet som anbefales for direktesendt undervisning. Du kan ta opp både presentasjonen, lyd og deg selv.

Enkel redigering

Windows har et innebygd program for enkel redigering av video. Så hvis du f.eks. vil klippe litt på start og slutt av en video fra Zoom, så har du løsningen her.

For viderekommende

Hvis du vil ta et steg videre, så er det mange løsninger å velge. Vi har laget en oversikt over de programmene og løsningene vi har testet, og tatt i bruk.

Ta kontakt

Send oss en e-post, og beskriv kort hva du har tenkt deg. Vi tar kontakt med deg, for en prat om hviken løsning som kan passe og planlegging av veien videre:

it-hjelp@jus.uio.no