Kom i gang med OBS Studio

OBS Studio er et enkelt men samtidig kraftig verktøy for å gjøre opptak av video. Det er også mulighet for å strømme det du gjøre «live», men vi vil her ha fokus på oppsett for opptak.

Installer programmet

• Gå til https://obsproject.com for å laste ned til din maskin
    (tilgjengelig for Windows, MacOS og Linux)
  • Sørg for at du har administratortilgang når du går til neste steg
    (kontakt IT-seksjonen for dette: it-hjelp@jus.uio.no)
  • Start installasjonen
  • Du vil få spørsmål om du vil kjøre automatisk oppsett, si ja til det.
  • Ved spørsmål om å optimalisering, velg å optimalisere for opptak (nederste valget)

Oppsett av programmet

• Gå til «File» -> «Settings» -> «Output» og gjør følegende endringer under «Recording»:
    • Recording format: settes til «mp4»
Publisert 28. mai 2020 21:35 - Sist endret 28. mai 2020 21:35