Nyhetsbrev fra CELL 7/2020

Universitetet i Bergen har fått millioner til bedre jussutdanning , det blir ny praksisordning for masterstudentene i kriminologi og rettssosiologi og studenter har prøvd seg på muntlige forhandlinger i en fiktiv diskrimineringsnemnd.

Millioner til bedre jussundervisning

Førsteamanuensis Jan-Ove Færstad er underviseren som gjør det knusktørre enkelt og det kompliserte morsomt. Med midler fra Diku skal han igjen flytte grensene for hva god undervisning kan være. CELL er partner i prosjektet og vi ser frem til et godt samarbeid!

Les artikkelen her 

Portrett av Jan-Ove Færstad
Jan-Ove Færstad skal lede det Diku-støttede prosjektet «Bedre læring, bedre jurister».
Foto: Ida Bergstrøm /UiB

Endelig praksisordning for studentene på kriminologi og rettssosiologi

Fra og med våren 2021 skal det innføres en valgfri praksisordning for masterstudenter i kriminologi og rettssosiologi.Vi er særlig stolte av vår studentleder i CELL Mira Stokke, som har hjulpet til i dette arbeidet. 

Les artikkelen her 

Gruppebilde av studenter som mottar vitnemål
Nyutdannede kriminologer og rettssosiologer på vei ut i arbeidslivet (Fra masterseremoni 2017. (foto: UiO/Per Jørgen Ystehede).

Vellykket praktikumsoppgave med JURK!

Den 1. oktober fikk studentene prøve seg på muntlige forhandlinger i en fiktiv diskrimineringsnemnd på kurs i diskriminerings- og likestillingsrett med støtte fra CELL. Vi har snakket med Ole-Andreas Brastad som har vært både student og underviser i faget.

Les artikkelen her

Ole-Andreas Brastad er saksbehandler i JURK. (Foto: Egil Jahren)
Ole-Andreas Brastad er saksbehandler i JURK. (Foto: Egil Jahren)

Norsk rett på samisk språk. Ny artikkel i #SkrivRett-serien

I henhold til sameloven skal samisk og norsk være likestilte språk. Likevel er rettskildene i all hovedsak skrevet på norsk. Dette gjør det vanskelig å snakke om norsk rett på samisk, forteller førsteamanuensis Kristina Labba. Studentleder i CELL Martin Jonassen har skrevet en ny artikkel i serien #SkrivRett.

Les artikkelen her  

Portrett av Kristina Labba
Et godt samisk rettsspråk er viktig for rettssikkerhet, sier førsteamanuensis Kristina Labba (foto: Synnøve Sorthe)

Spørreundersøkelse: Bruke digitalt verktøy når du skal lese arverett?

Hvordan skal Peder Ås' formue fordeles når han dør? Hva blir konsekvensene dersom formuen er lav, eller hvis barna er mindreårige? Tenk deg en app som foreslår arvefordeling etter arveloven i konkrete faktumsituasjoner, forklarer hvorfor og henviser deg til relevante rettskilder.

Studentene Inge Sandstad Skrondal og Christiane Hunsbedt har utviklet nettopp et slikt rettsteknologisk verktøy for arv. Nå ønsker de å videreutvikle det til et hjelpemiddel for jusstudentene. Dersom du er jusstudent vil de gjerne ha dine tilbakemeldinger for å kartlegge interessen for dette. 

Vi håper derfor at du vil svare på noen raske spørsmål i undersøkelsen her

Arveprogrammet springer ut av valgemnet JUS5671 - Legal Technology: Artificial Intelligence and Law, som tilbys ved fakultetet hver vår. Dette valgemnet inngår i CELL sitt prosjekt Den digitale jurist.

Les mer om Christianes og Inges prosjekt her

Andre nyhetsoppslag

  • Nyhetsbrev fra Diku 

  • Minner om mulighet for morgenstrekk i DJ hver torsdag. Les mer og meld deg på yoga her    

Kurs og webinarer

  • Dikus seminar om digitale læringsformer. Digital tilstander 28.10-29.10 2020
  • Kunnskapsbanken til LINK

Ønsker du å få CELL-nytt tilsendt, eller avslutte tjenesten?

Publisert 22. okt. 2020 15:19 - Sist endret 12. des. 2023 14:25