SODI-tirsdag: Risiko ved elektronisk tinglysning ved professor Erik Røsæg

SODI-onsdag er en månedlig faglunsj i regi av forskningsprosjektet Societal security and digital identities (SODI). Forskningsprosjektet er tverrfaglig og skal undersøke hvordan juss og teknologi kan virke sammen for å sikre at alle har tilgang til en elektronisk identitet (for eksempel BankID) på høyt sikkerhetsnivå og at alle kan være trygge på at de ikke utsettes for digitalt identitetstyveri. På SODI-onsdag vil vi belyse ulike problemstillinger som er relevante for prosjektet. Arrangementene avholdes på zoom, og er gratis og åpne for alle interesserte.

De siste årene har det blitt satt stadig større fokus på tilfeller der eID-systemer misbrukes til å ta opp lån i andres navn, eller til å tappe bankkunder for penger. Men gjennom elektronisk tinglysning kan bank-ID-brikker også brukes til å selge hus, overføre eiendommer i grunnboka, og til å tinglyse panterettigheter. Hvilken risiko skaper slik elektronisk tinglysning for misbruk, og har vi tilstrekkelige mekanismer i lovverket til å forebygge det?

Erik Røsæg, professor ved institutt for privatrett, innleder om temaet. Som vanlig blir det rom for spørsmål, kommentarer og diskusjon.

Presentasjon

Se presentasjonen fra Røsæg (.pdf).

Join Zoom Meeting


https://uio.zoom.us/j/66069673067?pwd=UmRtR1VFK0Q1U3Vqb0V0eVFDc0FSUT09

Meeting ID: 660 6967 3067
Passcode: 060728

 

Publisert 22. sep. 2022 11:11 - Sist endret 18. okt. 2022 16:04