Halvdagsseminar: En brukerorientert digital forvaltning - hva er det og hvordan gjør vi det?

Vi ønsker velkommen til halvdagsseminar i regi av Avdeling for forvaltningsinformatikk (AFIN) tirsdag 24.september kl 11.30.

Seminaret er gratis og åpent for alle, men grunnet enkel servering kreves det påmelding, og det er først i tid, best i rett.

Det er snart 40 år siden hensynet til brukere ble viktig element i statens digitaliseringspolitikk. I Moderniseringsprogrammet fra 1985 fra Forbruker- og administrasjonsdepartementet var således ett av målene «brukerrettede virksomheter».I tidens løp har en eller annen form for brukerorientering alltid inngått som mål for digitaliseringspolitikken. Gjeldende digitaliseringsstrategi for 2019 – 2025 har som ett av fem mål at «Brukerne skal settes i sentrum gjennom utvikling av mer sammenhengende tjenester basert på viktige livshendelser».


På seminaret «En brukerorientert digital forvaltning – hva er det og hvordan gjør vi det?» vil vi drøfte hva brukerorientert digital forvaltning kan sies å innebære – også ut over målsettingen i gjeldende digitaliseringsstrategi. Seminaret vil både gi kunnskap om den generelle tenkningen rundt brukerorientering, konkrete krav som må etterleves til beste for brukerne, og problemer med å virkeliggjøre målet om brukerorientering.

Fullt program

Nettskjema for påmelding

 

Publisert 26. aug. 2024 15:01 - Sist endret 26. aug. 2024 15:01