Rådsmøte 16. november 2016.

Innkalling og dagsorden til rådsmøte for Norsk senter for menneskerettigheter følger nedenfor.

DAGSORDEN

DISKUSJONS- OG VEDTAKSSAKER

Sak 10/2016. Referat fra forrige møte.

Vedlagt følger utkast til referat fra forrige rådsmøte.

Vedtaksforslag: Referat godkjennes.

Sak 11/2016. Oppfølging av dekanens refleksjoner om SMRs rolle i fakultetets strategiske prioriteringer.

Dekan Dag Michalsen presenterte på forrige rådsmøte sine refleksjoner over SMRs rolle i fakultetets strategiske prioriteringer - se utkast til referat fra forrige rådsmøte for kort oppsummering av innledningen. Rådsleder og direktør innleder til diskusjon.

Sak 12/2016. Budsjett for 2017 og langtidsbudsjett 2018-2021.

Arbeidet med å utarbeide budsjett for 2017 og langtidsbudsjett 2018-2021 er i avslutningsfasen og forslag til årsbudsjett 2017 og anslag for langtidsbudsjett 2017-2021 legges nå fram for rådet og de ansatte. Eventuelle endringer utføres helt fram til frist for vedtak av endelig budsjett i fakultetsstyret ved Det juridiske fakultet i desember. Se vedlagt saksnotat, budsjettrapporter (oppsummert all virksomhet, oppsummert basisvirksomhet, tiltak basis, eksternfinansierte prosjekter) og foreløpig tildelingsbrev  fra fakultet. Ved administrativ leder.

Vedtaksforslag: Rådet slutter seg til forslag til budsjett for 2017 og langtidsbudsjett 2018-2021.

Sak 13/2016. Utlysning av direktørstilling for SMR i perioden 2018-2021.

SMR har ansatt direktør og i forbindelse med at nåværende åremål utløper ved utgangen av 2017 skal det lyses ut nytt åremål som direktør for SMR for perioden 2018-2021 med mulighet for inntil fire års forlengelse. Den praksis som tidligere er fulgt både ved UiO og generelt i statlig virksomhet med å forlenge i en andre åremålsperiode uten fornyet utlysning er i ikke i tråd med lov og retningslinjer. Følgelig skal direktørstillingen lyses ut for hvert åremål i fortsettelsen.

Stillingen er regulert i senterets vedtekter § 3 og § 8. Stillingsbeskrivelse for instituttleder/direktør er hjemlet i JUS’ administrasjonsreglement del X,1,§ 28. Tilsetting av ledere ved UiO er regulert i UiOs reglement for tilsetting og valg av ledere ved fakulteter og institutter, del 5. Se vedlagt saksnotat, vedlegg/reglement, forslag til utlysningstekst og framdriftsplan. Ved rådsleder og administrativ leder.

Vedtaksforslag: Rådet godkjenner utlysningsteksten med de eventuelle endringer som framkom i møtet. Rådsleder med støtte fra senteradministrasjonen kan foreta eventuelle mindre endringer av teksten etter møtet. Rådet nedsetter et innstillingsutvalg bestående av rådsleder (leder), en representant for de fast vitenskapelige fra JUS, en representant for de fast vitenskapelige ved SMR, en representant for de administrativt ansatte ved SMR, fagforeningsrepresentant og administrativ leder (sekretær). Rådsleder vurderer behov for ekstern konsulentbistand.

ORIENTERINGSSAKER

Sak 14/2016

A.Ny finansieringsavtale med Utenriksdepartementet og videreutvikling av senterets internasjonale programmer

Arbeidet med inngåelse av ny flerårig finansieringsavtale om samarbeid med Utenriksdepartementet og videreutvikling av senterets internasjonale programmer presenteres. Ved direktør.

B.Utskillelse av NORDEM.

UiO har sagt opp avtalen som regulerer forvaltningen av NORDEM fom årsskiftet 2016/2017. I sommer bestemte Utenriksdepartementet uten å konsultere med SMR eller UiO at NORDEM allikevel ikke skal overtas av NORAD, men skal overtas av  Flyktninghjelpen. UiO har inngått en avtale om virksomhetsoverdragelse mellom UiO og Flyktninghjelpen. SMR og NORDEM arbeider med å forberede overdragelsen til Flyktninghjelpen ved årsskiftet. Ved administrativ leder.

C. Ny funksjons- og bemanningsplan administrasjonen.

Det skal utarbeides ny funksjons- og bemanningsplan for hele administrasjonen ved SMR. Tidligere framdriftsplan la opp til at dette skulle gjennomføres i 2016, men dette er forsinket og utsatt til 2017. Årsaken er todelt: Det har vært en rekke andre større saker som har hatt forrang, og fakultetet har stilt krav om at planen må omfatte alle administrative stillinger - ikke kun de i fellesadministrasjonen. Ved administrativ leder Teis Daniel Kjelling.

D.Vedlagt oversikt over prosjektsøknader.

Se vedlagt oppsummering. Ved direktør.

E.Muntlig orientering om de viktigste tilsettings- og personalsaker.

Kort innledning om viktigste tilsettings- og personalsaker. Ved direktør og administrativ leder.

F.Forslag til rådsmøter våren 2017.

  • medio februar?
  • primo mai?
  • to timer, onsdager, kl 1415-1600. 

EVENTUELT

 

Inga Bostad

direktør                  

                                                                          Teis Daniel Kjelling

                                                                            administrativ leder
                                                   

Vedlegg til papirutsendelse: Saksdokumenter.
Kopi: Ansatte.

Emneord: råd, innkalling
Publisert 6. nov. 2016 15:32 - Sist endret 12. nov. 2018 16:21